Hoppa till sidans innehåll

Dam. Seger mot Ornäs

24 JUN 2019 22:15
  • Uppdaterad: 24 JUN 2019 22:15

Avesta AIK hade chansen att ordentligt haka på i toppstriden av tabellen, vid seger mot Ornäs BK. ”Klubben Girlz” lyckades också med efter vunnit matchen med 2-1 (0-0).

-Vi kämpade och visade rätt inställning hela tiden. Vi hade svårt att hitta rull, då det var mycket folk på mitten, säger Avestas lagkapten Michaela Wulff, efter slutsignalen.

 

Det var Ornäs som tog ledningen på ett av sina få anfall med 0-1 genom Elin Lindberg efter 67 minuter. AAIK kunde sedan vända och avgöra matchen på fem minuter. Julia Lindström, satte från nära håll 1-1 efter 72 minuter, och fem minuter senare var det ”Klubben Girlz” skyttedrottning Izabelle Lundqvist som var framme och via stolpen sköt in bollen fram till 2-1 i matchminut 76. Nedflyttningshotade Ornäs jagade sedan framåt i jakt på en kvittering, men hemmamålvakten Julia Sölvestad kunde hålla tätt, även om det ett par gånger såg lite darrigt ut.

 Julia Knöös Sölvestad, som inte hade så mycket att göra, gjorde en solid insats. Foto: Sandra Jonsson.

                                                                                                              

                                                      

-Jag tycker vi vinner matchen välförtjänt. Den var inte gnistrande, men det var helt OK. Vi var inte riktigt pigga och alerta, som vi vanligtvis brukar vara. Men jag tycker vi var bättre än Ornäs, säger tränaren Mikael Lindgren.

 

  

 Klubben fortsätter vinna. Mot Ornäs vände Avesta ett 0-1 underläge till vinst med 2-1. Foto: Sandra Jonsson.                                                                                                            

 

Måhända var det favorittrycket på Avesta, som gjorde att man inte riktigt stod att känna igen i den första halvleken.

-Vi kommer till bra anfall ändå, och skulle gjort något mål, säger Michaela Wulff.

 

Avesta som slarvade en del i passningsspelet, var ändå det lag som skapade mest. Som vanligt var det anfallsduon Izabelle Lundqvist och Moa Hjalmarsson som de som hotade mest, men precisionen saknades när man kom till skottlägen.

-Vi hade inte de glödheta chanserna, de var bara skapliga, säger Mikael Lindgren, var AAIK fick jobba för att vinna matchen:

-Jag tycker Ornäs var ganska bra, och det är överraskande att de ligger där nere. De gav oss en tuff match.

 

Moa Hjalmarsson jobbade och slet som vanligt, men den rätta kylan saknades vid avslutningslägena. I Ornäs var det Sofie Wikström och Linnea Gustafsson som var piggast framåt. Men Avestas backlinje spelade säkert matchen igenom.

 

I den andra halvleken var det inte mycket som hände de första tjugo minuterna. Avestas anfallsförsök handlade oftast om skott utifrån. Men Ornäs keeper Lois Gustafsson uppträdde säkert.

Bortalaget hade fortsatt väl så mycket boll som AAIK, men det dröjde till den 67:e minuten man skapade en rejäl målchans. Och den tog man tillvara på när Ellinor Lindberg nickade in bollen från nära håll, till 0-1.

-Det var en kalldusch, säger Mikael Lindgren som fick se en Ornäsfrispark toucha en egen spelare. Men efter målet blev tjejerna mer beslutsamma och vi skruvade upp ett snäpp. (Fougnigue) Kone och(Alva) Wallner kom in och de spelade 2-1. Jag trodde först att det inte var ett så lyckat byte efter deras 0-1, säger Mikael Lindgren.

 

Michaela Wulff, var trots baklängesmålet inte orolig, att man skulle kunna vända på matchen.

-Jag tyckte det kändes lugnt, och att vi skulle vinna. Det kändes som vi skulle komma igen, då vi haft flest målchanser hela tiden.

Strax därefter luktade det straff för Avesta, när Izabella Lundqvist fälldes i straffområdet.

-Jag tycker domaren missade där. Jag tycker Ornässpelaren går in och tar ”Izza” och inte bollen, säger ”Mikis”.

 

Avesta skakade av sig baklängesmålet, och kunde bara fem minuter efter baklängesmålet kvittera till 1-1 genom Julia Lindström, som med sitt tredje mål för säsongen hittade rätt. Hemmalaget fick glädjes återigen, när Izabella Lundqvist via stolpen avgjorde fram till 2-1.

-Det blev sedan lite nervöst på slutet, när de kom fram med mer folk. Men det kändes som det var vår match, säger Michaela Wulff.

Izaballe Lundqvist var som vanligt framträdande i det offensiva spelet. Foto: Sandra Jonsson.

 

Avesta som tog femte raka segern, bibehåller som fjärde plats, men är bara en poäng bakom tvåan Torsby och tredjeplacerade Smedjebacken. Smedjebacken som AAIK bortamöter på lördag.

 

Avesta AIK:s målskyttar Julia Lindström (1-1) och Izabelle Lundqvist (2-1).  Foto: Sandra Jonsson.

                                                                                                                                       

 

Avesta AIK-Ornäs BK 2-1 (0-0)

Mål: 0-1 (67) Ellinor Lindberg, 1-1 (72) Julia Lindström, 2-1 (76) Izabelle Lundqvist.

 

Domare: Anna Nyberg, Säter. Assisterande domare: Christoffer Lindberg, Borlänge, Emma Nyberg.

Publik: 34 (Avestavallen, konstgräs).

 

AAIK: Julia Sölvestad-Sabina Broström,Tilda Jacobsson, Michaela Wulff (K), Linda Bängs-Eriksson- Alva Nyström, Julia Lindström, Nora Jacobsson, Ella Wigert-Moa Hjalmarsson, Izabelle Lundqvist. Ersättare: Isabella Vestlund, Caroline Olsson, Alva Wallner, Fougnigue Kone, Elin Andersson (mv).

Skribent: Per Lindgren, Foto Sandra Jonsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info