Hoppa till sidans innehåll

Dam. Matilda Nygård inför Gustafs GoIF

04 OKT 2018 14:13
  • Uppdaterad: 04 OKT 2018 14:13

Säsongens sista match väntar Avesta AIK när man på lördag hemmamöter Gustafs GoIF. Avestas mittfältare Matilda Nygård, tycker det inte har inneburit några problem att motivera sig trots att man sedan länge inte har någon chans att klara sig kvar.

-Det har inte varit svårt att motivera sig. Man lär sig hela tiden och alla matcher är viktiga. Vi vet inte säkert hur många lag som åker ner, och om Bollstanäs går upp, kanske bara två lag flyttas ned.

 

När säsongen började var 24-åringen en bit från en startplats. I samband med skador och att några spelare börjat med innebandy, så har det medfört mer speltid den senaste tiden.

-Det har varit kul. Innan säsongen var jag inte på division 1 nivå, och det har tagit tid att komma tillbaka, säger Nygård som innan säsongen, varit från fotbollen några år, på grund av studier.

 

Matilda Nygård är utbildad idrottslärare, och har under veckan varit med 9-klassare i Avesta ishall. FOTO: Per Lindgren.

 

Det tidgare mötet mot Gustafs, slutade med förlust 6-0 i ösregnet på Morbyvallen. Det i en match som hon av helst vill glömma.

-Det var säsongens sämsta match, och vi gjorde inte vårt bästa. Jag kan lova ett revansch hungrigt Avesta på lördag. Jag hoppas att vi kan få en bra start. I de senaste matcherna har vi fått ett mål direkt emot oss, säger Matilda Nygård.

 

Inför matchen finns det en del frågetecken, då flera spelare varit småsjuka under veckan. Klart är att Tilda Jacobsson saknas.

Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info