Hoppa till sidans innehåll

Dam. Lars Isacsson inför Gustafs GoIF

20 JUN 2018 14:52
  • Uppdaterad: 20 JUN 2018 14:55

Gustafs GOIF mot Avesta AIK, sjuan mot nian i ett förväntat laddat derby på Morbyvallen. Då lägger Avesta AIK tränaren Lars Isacsson över favoritskapet på hemmalaget.

-Ser man över tabelläget och historiken, och hur svårt vi har haft mot Gustafs tidigare, så skulle jag i procentsats säga 70/30 i deras favör. Men vi ska göra allt för att oddsen ska bli bättre på torsdag.

 

 

Hur ser du på Gustafs i år, jämfört med tidigare säsonger?

-Lite koll har vi, och jag känner igen en hel del spelare. Det är ett lag som har varit bättre än oss, som ungefär Korsnäs. Men vi får se om vi närmat oss dem. Jag hoppas att det kommer bli en jämn och spännande match. De får vara favoriter, men jag hoppas att vi kan ge dem en bra match.

 

Vad måste ni lägga fokus på i matchen mot Gustafs?

-Vi måste ha ett bra kollektiv försvarsspel och därifrån få ett bra anfallsspel och vi vinner boll i rätt lägen. Sedan ska vi försöka få med fler spelare i offensiven.

 

Jag tycker att passningsspelet, har sett bättre ut än vad det gjorde i en del matcher på försäsongen?

-Ja, så är det. Vi har kunnat spela ett liknande spel i flera matcher i rad. Det ger en trygghet. Det har varit väldigt viktigt att få byta positioner. Passningsspelet är viktigt, och jag tycker att det har gått framåt.

 

En del sjukdomar och förkylningar, gjorde att under gårdagens (läs: tisdag) träning, saknades en del spelare.

-Jag hoppas att de ska vara friska till torsdag, och att vi ska kunna ställa upp med samma lag som mot Sandviken. Julia Lindström fick en smäll mot ryggen i söndags, och är osäker, säger Lars Isacsson.

 

Bara tre ”lediga” dagar efter Sandvikenmatchen. Kommer ni att orka ladda om till torsdag?

-Ja, det ska vi fixa. Det jag är lite orolig för är sjukdomarna. Sedan har vi ett långt uppehåll till Bele/Barkarby matchen. Det gäller att ha rätt inställning. Det är ett derby och det kommer bli tufft. Det kräver att vi går in hundra procent.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info