Hoppa till sidans innehåll

Dam. Lars Isacsson inför Bele Barkarby

29 JUN 2018 09:05
  • Uppdaterad: 29 JUN 2018 09:33

När Avesta AIK damlag avslutar vårsäsongen, gör man det med match på Avestavallen på lördag. Motståndare är tabelltrean Bele Barkarby FF. Lagen möttes i andra omgången, och då vann Järfällagänget med 4-0. Lars Isacsson, tränare i AAIK, har en klar uppfattning hur matchen kommer att se ut.

-Vi har en tydlig bild hur de vill spela, och jag hoppas att vi har något motdrag mot det. De är tydliga i sin spelidé, och vill byta kant och komma in mellan vår ytterback och innerback.

 

I och med att Enköping i onsdags besegrade Gustafs med 1-0, har AAIK nu tre poäng upp till Enköping som ligger på rätt sida nedflyttningstrecket. Även om Lars Isacssons manskap går in för att alltid vinna, ser han mer som en bonus om man kan lugga Bele Barkarby på några poäng.

-Vi har mer press på att vinna mot lag som Bälinge, Korsnäs och Enköping. Nu möter vi Bele Barkarby som ligger trea. Men det är klart, vi har inställningen att vinna varje match.

 

I förra omgången blev det förlust för AAIK när Gustafs vann med hela 7-1. Ett riktigt bottennapp av Avesta, som orsakades av att laget oförklarligt gick ifrån sin matchplan.

-Det krävs kollektivt jobb för att göra bra resultat. Alla måste följa matchplanen. Det brast i Gustafs och då är vi inte tillräckligt bra. Man kan dra paraleller med VM, att alla måste prestera. Det är OK att motståndarna har mer boll, men vi måste komma tillbaka till grunderna när vi har boll, säger Isacsson.

 

Trots förlusten mot Gustafs, säger AAIK-bossen att man inte kommer att rucka på att spela 5-4-1.

-Vi håller fast vid det, även om vi andra halvlek senast spelade 4-4-2. Vi har spelat fem hemmamatcher, och gjort det bra i fyra av de.

 

Vad vill du se av tjejerna mot Bele Barkarby?

-En riktig laginsats, och att vi följer matchplanen. Det vet jag vi kan göra. Vi spelade bra mot Sandviken. Jag vill att vi ska gå ut med stort självförtroende.

 

Fotbollfanasten Lars Isacsson, tillbringar så klart många timmar under pågående VM i Ryssland, i TV soffan. Han har tidigare rest jorden runt och följt landslaget i både kvalmatcher till EM och VM, och även kollat mästerskapsmatcher på plats. I år funkar det dock inte, på grund av arbetssituationen. Sveriges framfart tycker han beror mycket på förbundkaptenen Janne Anderssons ledarskap.

-Sverige har gjort det fantastiskt. Janne har gjort att alla nått sitt personbästa. Det är få lag i VM som kan mäta sig med Sverige.

 

Vem har varit VM:s bästa spelare?

-Den mest värdefulla är Andreas Granqvist, och den mest avgörande Christiano Ronaldo som gjort fyra av Portugals fem mål.

 

Vilka har du tippat vinner VM?

-Spanien.

 

Inför matchen mot Bele Barkarby finns det några frågetecken för spelare som har varit sjuka i veckan.

 

Preliminära truppen: Elin Andersson, Josefin Alander, Alva Karlsson, Lisa Hedin, Michaela Wulff, Sabina Broström, Ella Wigert, Cassandra Löfqvist, Tilda Jacobsson, Elin Wohlfart, Linn Andersson, Nora Jacobsson, Moa Hjalmarson, Alexandra Simonsson och Julia Lindström.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info