Hoppa till sidans innehåll

Nedflyttning allt närmare efter stryk mot Enköping SK. FOTO: Per Lindgren.

Dam. "Klubben Girlz" illa ute

01 SEP 2018 20:26
  • Uppdaterad: 01 SEP 2018 20:27

Avesta AIK:s jakt på nytt kontrakt fick sig en knäck, när det blev förlust i den så viktiga matchen mot streck kollegan Enköping SK på Enavallen. Matchen slutade 3-1 (2-0), vilket gör att AAIK nu har fem poäng upp till Enköping på fast mark.

-Resultatet var inte det vi ville, säger en besviken AAIK-tränare Hans Jacobsson, efter matchen.

 

Efter den första halvleken hade Enköping tagit ledningen med 2-0, och det skulle visa sig bli för övermäktigt för Avesta att ta ifatt. När sedan hemmalaget i andra gjorde 3-0 avgjordes definitivt matchen. I slutet reducerade ”Klubben Girlz” till 3-1, genom Nora Jacobsson.

 

Enköping tog från start hand om kommandot. Även om man hade ett stort spelövertag, försvarade sig Avesta bra. Elin Andersson, tillbaka i Avestamålet efter sjukdom, tvingades till en fin räddning efter sju minuter, på Maria Fjellmans skott. När ESK tog ledningen med 1-0 efter tio minuter genom Clara Lindvall, kändes det logiskt, då man hade pressat tillbaka AAIK från minut nummer ett.

-De rullar runt oss väldigt mycket, och vi får inrikta oss på försvar, även om vi skapade några omställningar. Vi är väldigt passiva som vi pratade innan vi inte skulle vara. De är mera på tå, säger Hans Jacobsson.

Avestas anfallsduo Alexandra Simonsson och Alva Karlsson fick knappt röra bollen första kvarten. Hemmalaget kom i våg på våg, och skapade flera hörnor.

Avestas Alexandra Simonsson skulle ändå få ett bra läge att göra mål efter sjutton minuter, men ”Alex” fick se sitt avsluta gå utanför, efter att målvakten Kajsa Nilsson var satt ur spel.

-Hade den gått in, hade det blivit 1-1, och man vet aldrig vad som hade hänt. Annars får de matchen dit de vill, säger Hans Jacobsson.

Efterhand mattades Enköpings offensiv. Avestas enda avslut på mål före paus, hade Alva Karlsson som med ett långskott som Kajsa Nilsson styrde till hörna.

Alva Karlsson som gjorde sin första match i ett tvåmanna anfall. Något som Hans Jacobsson tycker föll hyggligt ut.

-Det var ömsom vin ömsom vatten. Hon var lite passiv emellanåt, och kunde gå lite hårdare i djupet. Annars gör hon det bra.

Minuten före halvtid, kunde Frida Östberg göra 2-0. Den tidigare landslagsstjärnan som för ovanligheten tog en plats i kedjan.

-Det var Ina (Burström) som slog ett instick bakom backlinjen. Jag löpte längs backlinjen och vek av och satte den i bortre, med vänsterfoten. Det är roligt att hamna i målprotokollet. Förut har det bara varit för varningar, säger Frida Östberg.

 

Avestas lyfte sitt spel i början av andra halvlek. Mycket tack vare en ändrad taktik.

-Vi spelade 4-4-2 för att stänga kanterna. Vi får mer tryck första tio femton minuterna. ”Alex” hade ett skott i stolpen, som hon hävdar är inne, den tar inne på däcket och studsar ut, säger Jacobssons om Alexandra Simonssons chans efter fem minuter.

 

AAIK fyllde på med fler spelare i anfallen, och fick till längre anfall, men spetsen saknades. Något som varit Avestas dilemma under hela säsongen. Istället var det Enköpings Hannah Lichenstein som avgjorde matchen i den 61:e minuten, med att göra 3-1.

-Jag tycker att vi vinner välförtjänt, även om vi gör en sämre andra halvlek, när vi slarvar och blir långa, säger Frida Östberg som tror att Enköping ska kunna klara sig kvar.

-Vi har haft väldigt många olika startelvor och det har påverkat våra resultat i tabellen i år. Jag tycker att vi ska kunna vara över strecket, säger den för åldern, pigga 40-åringen.

 

Avestas Nora Jacobsson, som tog en position längre fram på plan i slutet av matchen, jobbade hårt. Det var också AAIK:s #9, som putsade till siffrorna när hon strax före slutsignalen, satte 3-1 bakom nyinsatte Enköping målvakten Malin Lundin.

-Nora gör en heroisk match. Jag tycker också Alexandra (Simonsson) var bra. Vi är nöjda med andra halvlek, som vi är bra med i, säger Hans Jacobsson.

 

Hur ser du på fortsättningen?

-Nu vet vi att vi måste börja ta poäng mot andra lag och göra en bra avslutning av säsongen. Vi kommer att möta lag som är mindre motiverade och det gäller att skrälla mot dem.

 

I nästa omgång, hemmamöter Avesta serieettan Bollstanäs.

 

Enköping SK-Avesta AIK 3-1 (2-0)

Målen: 1-0 Clara Lindvall (10), 2-0 Frida Östberg (44), 3-0 Hannah Lichenstein (61), 3-1 Nora Jacobsson (89).

Varningar: Avesta: Alexandra Simonsson.

Domare: Karo Hovhannisian, Tierp.

Publik: Ca 120.

 

AAIK på Enavallen (5-1-2-2) Elin Andersson-Casandra Löfqvist (Matilda Nygård, 68), Lisa Hedin, Linda Bängs Eriksson, Isabella Vestlund, Sabina Broström-Tilda Jacobsson-Nora Jacobsson, Ella Wigert-Alexandra Simonsson, Alva Karlsson (Nadine Forsvall, 83). Ersättare: Julia Knöös Sölvestad.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info