Hoppa till sidans innehåll

Dam. Enkelt för Avesta mot Lysvik

25 MAJ 2019 18:40
  • Uppdaterad: 25 MAJ 2019 18:40

Avesta AIK som haft en svag start av seriespelet, gjorde säsongens bästa match när Lysviks IF, tämligen komfortabelt besegrades med 5-0 (2-0) på Avestavallen.
-Jag visste inget om Lysvik. Men jag hade förhoppningen att vi skulle göra en bra match. Det var första gången i år som vi hade alla tillgängliga. Vi sa att om vi inte skulle lyckas idag, så vet jag inte när det skulle lyckas, säger AAIK-tränaren Mikael Lindgren.
 
Vinsten betyder att Avesta klättrade en placering i tabellen, upp till sjunde plats.
 
Avesta som gått mållösa från tre av de tidigare fyra matcherna, visade att veckans anfallsträning har gett frukt. I den 23:e minuten visade Julia Lindström med sitt första mål för säsongen, fram till 1-0. Också 2-0 före pausvilan var ett viljemål signerat Tilda Jacobsson. Lysvik kunde inte stå emot AAIK i andra halvleken, utan ett spelglatt hemmalag, kunde spä på med ytterligare tre mål, fram till slutresultatet 5-0.
-Vi har övat i veckan på anfallsspel, och så har många varit med, säger Mikael Lindgren.
 
Lördagens insats mot Lysvik, visade att AAIK har ett lag för den övre delen av tabellen, när alla spelare är tillgängliga. FOTO: Per Lindgren.
.
Redan från start angav "Klubben Girlz" tonen, med att ta tag i spelet. Efter kvartens spel började också hemmalaget skapa målchanser. Först hade Nora Jacobsson ett skott över, efter Linn Anderssons förarbete. Ännu närmare utdelning i målprotokollet hade Izabella Lundqvist, när hon fick bollen serverad av Ella Wigert, men vinkeln blev för snäv att sätta bollen i mål.
"Izza" Lundqvist som fick prova spela toppforward tillsammans med Moa Hjalmarsson, skulle visa sig vara ett genidrag av tränare Lindgren.
-Vi ville prova Izabelle som som forward, och jag tycker det blev ett lyckat försök. Idag gör alla en bra match från Elin Andersson fram till forwards, säger AAIK-bossen.
.
Inom loppet av tre minuter i första halvlek, kunde Avesta göra både 1-0 och 2-0, efter hörnor slagna av Ella Wigert. Först kunde Julia Lindström i röran framför Lysviks målvakt stöta in bollen. Det andra målet gjorde Tilda Jacobsson, som fick en bra träff.
-Det var Ella som slog hörnan, den kom helt perfekt på mig. Det var bara sätta dit foten. Jag hade foten redo i luften lång tid innan, och sedan blev jag jätteglad. Jag brukar inte göra mål. Det är kul att det ger betalning, sådant som vi tränat på, säger en överlycklig Tilda Jacobsson, som också blev vald som Avestas bästa spelare.
-Idag jobbar vi tillsammans, kommer på tidig yta som vi tränat på, och så skapar vi flera målchanser, fortsatte Jacobsson.
Mikael Lindgren, menade att det är viktigt med kvalitet, vid till exempel hörnor.
-Det är bra tillslag på hörnorna. Det är viktigt med en bra serve, säger Mikael Lindgren, som även gladdes över spelet:
-Överlag är det en bra fotbollsmatch, med fint spel. Vi skapade många målchanser både i djupled, centralt, och när vi kommer i korridorerna.
Avesta hade totalkoll på spelet, och Moa Hjalmarsson vara när mål, men Ida Henriksson (bäst i Lysvik) stod för en brytning.
.
 
Lysvik med tränaren Niklas Sandin hade en jobbig eftermiddag på Avestavallen. FOTO: Per Lindgren.
                                                                           .
Niklas Sandin, tränare för Lysvik, hade redan innan start tufft med några tongivande spelare, frånvarande.
-Vi hade fyra nyckelspelare framåt borta. De var på jobb och bortresta. Vi hade en utespelare i mål. Vi fick ändra om i hela startelvan på olika positioner. Vår bästa målskytt måste kliva ner, för att täcka positionerna. Så vi var lite sämre position i den här matchen. När vi har det starkaste laget, kan vi ställa en riktigt stark elva på banan. Idag fick vi en lärdom, att vi måste bli bättre i det fysiska spelet. I själva spelet idag, är det inte så mycket positivt vi kan ta med oss. Vi får ta oss lärdom av den här matchen. Nu har vi gjort klart med ett spännande nyförvärv, som blir med i nästa match mot Smedjebacken, säger Lysvikstränaren som redan hoppas på revansch i höst.
-Det blir tufft att komma till Myrborgen, när vi har vårat starkaste lag, då kommer vi ge Avesta en match.
 
I den andra halvleken förmådde inte Lysvik ändra spelbilden. Det var fortfarande Avesta som dikterade händelserna, när man ofta sköljde över värmländskorna.
.
Många i "Klubben Girlz" gjorde fina prestationer mot Lysvik. FOTO: Per Lindgren.
                                                                                        -
Moa Hjalmarsson kunde nicka in 3-0 i den 50:e minuten. Om inte det var spiken i kistan, så var det när Izabelle Lundqvist fick öppet mål, efter det att Lysviks målvakt Birgitta Stiernberg ställts ensam mot AAIK-forwarden, och rullat in bollen fram till 4-0.
Izabelle Lundqvist visade att hon också klarar av att spela i anfallet. Två mål blev facit mot Lysvik. Här kan "Izza" promenera in med bollen, fram till 4-0. FOTO: Per Lindgren.
                                                                                             .
I slutet av matchen kunde Izabelle Lundqvist fastställa slutresultatet 5-0, efter superlöftet Alva Nyström först prickat ribban.
-Hon är bara 15 år, och gör en jättebra match. Hon både skjuter, passar och vinner dueller, berömde Mikael Lindgren om Alva Nyströms inhopp.
Så Alva får spela från start i nästa match, borta mot Leksand?
-Det får vi se då, säger Mikael Lindgren.
 
Avesta AIK-Lysviks IF 5-0 (2-0)
Mål: 1-0 (23) Julia Lindström, 2-0 (25) Tilda Jacobsson, 3-0 (50) Moa Hjalmarsson, 4-0, 5-0 (53, 80) Izabelle Lundqvist.
Varning: Avesta: Linn Andersson.
Domare: Peter Johansson, Borlänge. Assisterande domare: Diako Abdulaziz, Avesta, Arif Barati, Avesta.
Publik: Ca 60 (Avestavallen).
 
Avesta AIK (4-4-2): Elin Andersson-Linda Bängs Eriksson, Michaela Wulff,Tilda Jacobsson, Sabina Broström-Ella Wigert, Julia Lindström, Nora Jacobsson, Linn Andersson-Moa Hjalmarsson, Izabelle Lundqvist.
Ersättare: Julia Sölvestad Knöös(mv), Isabella Vestlund, Alva Karlsson, Alva Wallner, Alva Nyström
 
Lysviks IF: Birgitta Stiernberg-Lovisa Vidfeldt, Ida Henriksson, Sofia Alenmalm, Julia Arlestrand Svensson-Alina Miller, Linnea Nermark-Nora Grönqvist, Elsa Persson, Matilda Arlestand Persson-Maja Näsman. Ersättare: Mathilda Nilsson, Louise Nilsson. 
Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info