Hoppa till sidans innehåll

Dam.Bottenmöte mot Korsnäs IF väntar

09 AUG 2018 19:55
  • Uppdaterad: 10 AUG 2018 12:31

På lördag spelar ”Klubben Girlz” en ödesmatch, när man bortamöter nästjumbon Korsnäs IF FK på Lindvallen. AAIK-tränaren Lars Isacsson, vill dock tona ner ”måste matchens” betydelse.

-Varje match är viktigt, och det är en del matcher kvar. Ett bra resultat är värt mycket. Det är tätt med viktiga matcher, då vi snart också möter Bälinge och Enköping.

 

Under nedflyttningsstrecket återfinns Avesta med nio poäng. Korsnäs och Bälinge, står båda på fyra. På rätt sida nedflyttningsstrecket återfinns Enköping, som har tolv poäng. En vinst för Avesta, samtidigt som Enköping förlorar Gefle, skulle sannolikt innebära att AAIK tar sig upp på säker mark (Enköping har inför omgången, två plusmål på Avesta).

 

Tror du att det blir mycket nerver, med tanke på matchens betydelse?

-Hoppas inte det. Vi vet hur vi ska spela, säger AAIK-bossen.

 

Avesta som förlorade i förra omgången mot Gefle med 3-1, gjorde en godkänd match, men utan att riktigt kunna hota GIF. Nu torde Korsnäs på pappret var en mer överkomlig uppgift. Dock lär Falulaget bjuda på hårt motstånd, då matchen är minst lika betydelsefull för dem, som för Avesta.

 

-Vi fortsätter med vår grunduppställning, med 5-4-1. Sedan kan det bli att man får mer boll högre upp i banan. Men utgångsuppställningen, är samma som mot Gefle, säger Lars Isacsson, som inte kommer göra några ändringar i taktiken när man möter ett sämre lag.

 

Avesta förberedde sig att på torsdagen träna anfallsspel. På fredag kommer man ett gnugga på försvarsspelet.

 

Saknas i ”Klubben Girlz” gör Tilda Jacobsson som nyligen ryckt in i det militära. På pluskontot finns att Elin Wohlfart är tillgänglig, efter att varit bortrest.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info