Hoppa till sidans innehåll

Dam. Avesta förlorade mot Smedjebacken

27 APR 2019 18:45
  • Uppdaterad: 27 APR 2019 18:45

Det blev en tung förlust för Avesta AIK:s damer i seriepremiären mot Smedjebackens FK.
Trots några feta chanser lyckades man inte spräcka målnollan. I stället kunde tidigare Avestaspelaren Alexandra Simonsson göra matchens enda mål med knappa knappa kvarten kvar och ordna tre poäng till Smedjebacken.
-Jag tycker vi var värda en vinst i dag, säger AAIK:s mittfältare Izabelle Lundqvist efter 0-1-förlusten.
 
Sett över nittio minuter var det en match som kunde slutat hur som helst. Efter en jämn första halvlek var det Avesta som låg närmast ett ledningsmål i andra halvleken. Anfallaren Nora Jacobsson hade den bästa chansen i 70:e matchminuten, när hon fick fri yta och rundade en av Smedjebackens backar, men lyckades inte få in bollen.
-Hade vi satt de lägen vi fick, hade matchen sett annorlunda ut, säger Lundqvist.
 
Alexandra Simonsson visade att hon fortfarande har kvar näsa för mål. FOTO: Sandra Jonsson.
Smedjebackens Alexandra Simonsson, tyckte det blev en lika tät match som man trott på förhand.
-Det blev som vi hade tänkt. Jag tycker att vi hade mycket bollinnehav i första, sedan vänder det i andra. Vi gör en helt klart godkänd insats.
.
Julia Sölvestad Knöös fick under första halvleken visa att hon är mogen att ta över som första målvakt när Elin Andersson kommer lägga handskarna på hyllan. FOTO: Sandra Jonsson.
Smedjebacken skapade några farliga hörnor som den nyss fyllda 20-åringen förtjänstfullt räddade. Hemmaforwarden Moa Hjalmarsson som under försäsongen gjort några fina mål, fick strax före pausvilan, ett friläge, men istället för att driva in på mål, blev det ett stressat avslut från högerposition.
 
Avesta tog över spelet i andra halvlek. 
-Vi försöker få igång ett spel där vi håller i bollen, säger Izabelle Lundqvist.
Ofta försökte man komma runt på kanterna, men tyvärr var sista passningen ofta fel. Men hemmalaget skapade tillräckligt med chanser för ett ledningsmål. Matchens klaraste läge, skapade Nora Jacobsson tjugo minuter kvar, när hon först drog målvakten Munteanu Natalia, och sedan backen Cristina Cerescu, men avslutet gick utanför. Sedan hann också AAIK:s #9 träffa ribban. Klart är att Avesta får träna avslut nästa vecka.
.
Avestas tränare Max Bonaldo, vänster, och Mikael Lindgren har en del att fundera på efter premiärförlusten. FOTO: Sandra Jonsson.
.
Som ofta när ett lag inte lyckas ta tillvara på sina chanser, gör motståndarna det istället. När Alexandra Simonsson som under matchen inte haft någon målchans, avgjorde med matchens enda mål, fram till 0-1, tolv minuter före full tid.
-Vi tar oss runt på vänsterkanten. Det är ett väggspel, så kommer Sara (Bolinder) och spelar den snett inåt bakåt och jag fick lägga den i bortre, och den går in. Det var jätteskönt att vara matchvinnare, säger Simonsson, som siktar högt med årets säsong, med sitt Smedjebacken.
-Målsättningen är att vinna så många matcher som möjligt, och ta hem seriesegern.
I våras träningsspelade Avesta och Smedjebacken, men nu var det första gången som "Alex" ställdes mot sina gamla lagkamrater i seriespel. 
-Det var stor nervositet, men det var kul att komma tillbaka och möta dem igen.
 
Även om det är tidigt på säsongen, hann AAIK att man har ett spel, som ska räcka till en plats på den övre halvan av tabellen. Tydligt är att man med tränaren Mikael Lindgren, vill ha ett vårdat passningsspel, och spela genom de olika lagdelarna.
Smedjebacken kommer säkert också att finnas högt upp. Laget har en bra mix av nytt och gammalt.
 
Också Klubbens Izabelle Lundqvist menade att det var nervöst före matchen.
-Ja, men jag tror spelet kommer lossna framöver. Vi kommer vara revanschsugna till nästa match. Vi kan absolut bättre.
Izabelle Lundqvist fick ta emot priset som bäste hemmaspelare, skänt av G:a klubbare, genom Magnus Svedlund. FOTO: Per Lindgren.
 
 
I nästa omgång möter Avesta Säffle på bortaplan.
 
 
Avesta AIK-Smedjebackens FK 0-1 (0-0)
Mål: 0-1 Alexandra Simonsson (77).
Domare: Patrik Magnusson, Falun. Assisterande domare: Marcus Åkerblom, Falun, Rolf Hansson, Bjursås.
Publik: ca 120 (Avestavallen, konstgräs).
 
Avesta AIK: Julia Sölvestad Knöös-Linda Bängs Eriksson, Michaela Wulff (K), Tilda Jacobsson, Sabina Broström-Julia Lindström, Ella Wigert, Izabelle Lundqvist, Linn Andersson-Nora Jacobsson, Moa Hjalmarsson. Ersättare: Nadine Forsvall, Alva Wallner, Fougnigue Kone, Alva Nyström, Elin Andersson (mv).
TOPPFOTOT: Izabelle Lundqvist tillhörde en av hemmalagets främsta aktörer. FOTO: Sandra Jonsson.  
Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info