Hoppa till sidans innehåll

Linn Andersson tyckte Korsnäs bjöd tufft motstånd. FOTO: Per Lindgren.

Bedrövligt Avesta !

2017-09-16 19:17
Förlust mot Korsnäs - nu krävs vinst mot Västanfors
  • Uppdaterad: 2017-09-16 19:52

Avesta AIK hade vid vinst mot Korsnäs IF, varit klara för division 1-spel nästa säsong. Nu visade Korsnäs att man är värdiga seriesegrare, när man tämligen enkelt avfärdade ett för dagen underpresterande Avesta.

-Jag tycker inte att 5-1 speglar matchen, de tar tillvara på våra misstag, säger Avestas mittfältare Linn Andersson, efter den svidande förlusten.

 

Hans Jacobsson, tränare i AAIK, menar att man föll mot ett för dagen bättre Korsnäs.

-De är tunga att möta, och effektiva när de får chansen. Vi hade också några chanser, man var inte lika effektiva.

 

I den första halvleken spelade Avesta i perioder minst lika bra som Korsnäs. Skillnaden var att Korsnäs gjorde mål på två av sina tre målchanser i halvleken. Avestas främsta chans var en nick i stolpen. När Korsnäs spädde på till 3-0 strax efter halvtidsvilan, var Avesta ett slaget lag.

 

Avesta började matchen bra, och hade några hörnor, men som tyvärr aldrig resulterade i några målchanser. En olycka kommer sällan ensam brukar det heta. Michaela Wulff tvingades kliva av efter en fotskada, efter en kvarts spel. Bara ett par minuter senare kunde Korsnäs ta ledningen med 1-0.

Korsnäs Kristin "Kikki" Forslund, öppnade målskyttet, med sitt 1-0 mål. FOTO: Per Lindgren.

Målet gjorde att KIF tog över spelet. Ändå var Alva Karlsson nära att kvittera, men hennes nick från straffområdet gick stolpe ut.

Efter ett snabbt passningsspel, kunde Korsnäs utöka ledningen till 2-0, när Nathalie Jansson frispelade Josefin Parling som säkert placerade in bollen bakom målvakten Elin Andersson.

-Vi får inte igång vårt passningsspel, och de är bättre på närkampsspelet, säger Linn Andersson.

 

Avesta visade som ofta denna säsong, upp ett viljefyllt spel. Men Korsnäs mer fysiska lag, blev för tufft för Avesta att bryta ned.

 

AVESTA BORTDÖMDA. AAIK tränarna visade sitt missnöje mot domaren Peter Johansson, när han dömde bort en Avestareducering från Alexandra Simonsson. Johansson menade att det varit ruff på målvakten Moa Persson.

-Jag tycker att målvakten tappade bollen, och att det skulle ha varit mål, kommenterar en dämpad Hans Jacobsson situationen.

 

Rullgardinen ner blev det för Avesta när Matilda Bergkvist, fick öppet mål, efter att Elin Andersson varit ute på en irrfärd utanför straffområdet. 3-0, och resten av matchen blev en avslagen tillställning.

Även Hans Jacobsson, menade att matchen kändes avgjord efter målet.

-Vi chansade lite att komma ikapp, men det rann iväg. När de gjorde 3-0 dog matchen. Då blir det jättesvårt. Vi hjälper inte varandra, och gör inte löpningarna för varandra.

 

Alexandra Simonsson kunde i alla fall reducera till 3-1, efter ett skott utifrån som Moa Persson inte nådde.

Nora Jacobsson gratulerar Alexandra Simonsson efter reduceringen till 3-1, i matchminut 66. FOTO: Per Lindgren.

Korsnäs replikerade sedan omgående, när Josefin Landeryd slog en hörna direkt i mål, via Elin Anderssons händer, fram till 4-1.

Besvikelsen var stor hos Linn Andersson, efter förlusten.

-Jag tycker att vi inte kommer upp i vår nivå. De är tuffa att möta, men jag tycker att vi borde spelat runt dem. För egen del gick det bra i början av matchen.

Hur svårt blir att glömma bort den här förlusten?

-Den sitter i ikväll, men på måndag är den glömd.

 

En mycket besviken Hans Jacobsson, försöker sammanfatta matchen, kort efter slutsignalen.

-De var mer aggressiva än vad vi var, och var det bättre laget. Idag faller vi som ett kollektiv. Det fanns några som jobbade, men det är laget som faller. Nu får vi gräma oss lite grann och analysera. På måndag blir det full fokus mot Västanforsmatchen. Den här förlusten är som tändvätska, och vi vill inte göra en sådan här match igen, säger Jacobsson.

 

"Klubbens" tränare Lars Isacsson och Hans Jacobsson, har mycket att fundera på efter kollapsen mot Korsnäs.

 

Efter det att Hallsberg besegrat Munkfors med 4-1, tappade Avesta sin andraplats. Nu krävs det vinst mot Västanfors hemma på lördag, för att Avesta ska sluta tvåa, och ta steget upp i division 1.

 

 

Korsnäs IF-Avesta AIK 5-1 (2-0)

Målen: 1-0 Kristin Forslund (17), 2-0 Josefin Parling (32), 3-0 Matilda Bergkvist (48), 3-1 Alexandra Simonsson (66), 4-1 Josefin Lindenryd (68), 5-1 Signe Landström (73).

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

Väder Avesta

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 0226-582 94
E-post: This is a mailto link

Se all info