Hoppa till sidans innehåll

Återuppstart mot Nyhammars IF

01 AUG 2018 14:53
  • Uppdaterad: 01 AUG 2018 15:25

Division 4 Dalarnas tolfte omgång drar igång torsdag den 2 augusti med matchen Ludvika FK-Forssa BK. För Avesta AIK:s del är det höstpremiär på fredag, när Nyhammars IF väntar på Avestavallen, med avspark kl 19:00.

 

I sista omgången före sommaruppehållet, besegrade AAIK Nyhammar på bortaplan med 5-3.

-Jag tror att vår plan är större, då det kommer blir mer ytor på mitten. Det blir nog ett mer varierande anfallsspel, säger Avestatränaren Magnus Svedlund som i mötet på Åvallen, ofta fick förlita sig ta sig fram via kanterna, för att skapa målchanser.

 

Hur har det gått träna med tanke på värmen?

-Jo, det har fungerat rätt så bra. Vi har kört lite styrka och fotbollskondition. Den sista veckan har vi tränat med mycket fart i övningarna.

 

Under sommaren har det inte skett några större förändringar i truppen. Inga spelare har lämnat för att testa spel i andra föreningar. Däremot har en spelare från IFK Hedemora imponerat så smått på Magnus Svedlund.

-Det är Essa (Njie) från Hedemora som tränat flitigt. Han har kört tidigare med oss, men haft svårt att träna kontinuerligt. Nu är det löst, och om det ser bra ut i veckan, så kommer vi ta kontakt med Hedemora.

Hur blir det med Joakim Persson?

-Jag har inte varit i kontakt med honom eller Daniel Medén. Vi har haft 16 spelare, och inte behövt några fler.

 

Efter en bra vårsäsong, med bara en förlust (1-3 mot Forssa BK), så har AAIK skaffat sig ett bra slagläge inför kampen om uppflyttning. Även om det är fem poäng upp till serieettan Forssa, så är Magnus Svedlunds målsättning serieseger.

-Forssa är det lag som har den jämnaste kvaliteten, så de är nog det bästa laget. Men vi hoppas fortsätta lika bra, och försöka vinna alla matcher och ta oss upp utan kval. Det blir tufft, men vi måste sträva efter det. Vi har det inte i egna händer.

Hur är känslan inför matchen mot Nyhammar?

-Den är bra. Vi har en stark trupp, där alla kör på bra. Nu kommer det bli en större plan, och det känns bra.

Saknas mot Nyhammar gör avstängde Omar Mohamed Mohamud. Oskar Svedlund har varit bortrest, och är inte tränad för match. Benjamin Larsson har varit krasslig, och är ett frågetecken.  

 Axel Östberg, Ibat Younis, Adam Östberg, Erdem Sahindal och Daniel Viklund står på två varningar. Vid tre gula kort väntar avstängning.

Hur Magnus Svedlund kommer att formera laget, kommer att bestämmas senare i veckan.

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info