Hoppa till sidans innehåll

AAIK förstärker truppen

18 DEC 2018 18:56
  • Uppdaterad: 18 DEC 2018 18:56

Avesta AIK har inte legat på latsidan med lagbygget efter återkomsten till trean. Förutom att till stora delar av fjolårets trupp är intakt, blev det förra veckan klart att anfallarna Taher Saleh och Simon Sundin, mittfältaren Gidid Abduallahi, backen Alexander Larsson och målvakten Irat Younis skrivit på för Avesta.

 

Forwarden Taher Saleh började 2018 med spel i Avesta AIK, men avslutade den i Prästjordens FF. Nu är alltså den snabbe anfallaren tillbaka, och trots spel med Prästjorden, så följde han med AAIK:s resa till division 3.

 

Taher Saleh såg alla hemmamatcher med Avesta under hösten. 

Hur tror du att du kommer klara av det högre tempot, och det mer fysiska spelet i trean?

-Jag tror det kommer att gå bra, säger Taher Saleh.

 

Mittfältaren Gidid Abdullahi (bild ovan) tillbringade förra året med spel i division fem klubben IFK Hedemora. Där har AAIK-tränaren Christian Johansson sett honom i några matcher. Nu är den 20-årige Hedemora killen redo för spel med ”Klubben”. Ett lag han vet mycket om, då hans vänner Essa Nije och Mohammed Almousilli berättat mycket om Avesta AIK.

-Jag valde Avesta först och främst för det är ett bra lag. Sedan vet jag att jag måste jobba hårt för att kunna ta en plats. Jag skulle säga mina styrkor är mitt passningsspel, snabbhet och spelförståelsen.

 

Mittbacken Alexander Larsson spelade förra året med Fagersta Södra och har således erfarenhet från spel i trean. Han säger att vårsäsongen med Fagersta gick hyfsat, men att det blev en tuffare höstsäsong, med mindre speltid.

 

Alexander Larsson spelade för några säsonger sedan, med AAIK, känner de flesta i laget. Att det blev ”Klubben” till kommande säsong, säger han inte var något lätt val.

-Det var svårt att bestämma sig, men jag tog beslutet i fredags. Jag valde Avesta, för att jag har ett jobb i Horndal.

Vad hoppas du kunna bidra med?

-Stabilitet, och snack från backlinjen. Jag hoppas kunna ta en startplats, och jag tycker jag har stora chanser till det, säger Alexander Larsson med glimten i ögat.

 

Målvakten Irat Younis, 17, spelade förra säsongen med Prästjorden, men har tidigare spelat med Avesta AIK.

-Det känns skönt att komma till AAIK. Det är något jag längtat efter länge. Christian (Johansson) har pratat länge med mig i skolan, så jag blev motiverad av det han sa, så jag bestämde mig i fredags då det var deadline.

Kan du berätta om din fotbollsbakgrund?

-Jag har spelat i Avesta AIK i många år. Sedan flyttade jag till Prästjorden för att få lite matchmiljö. Sedan kom jag tillbaka, och fick inte spela så mycket här. Nu när jag har fått motivation, valde jag komma tillbaka.

 

Hur ser du på dina mina möjligheter att konkurrera med Sebastian Lundvall om en plats i målet?

-Det krävs hårt arbete. ”Sebban” är en bra målvakt, säger Irat Younis, som tycker han har både styrkor och svagheter i sitt målvaktsspel:

-Mina styrkor är att jag har bra fötter för en målvakt. Jag har bra reflexer och explosivitet. Mina svagheter är att jag inte är så lång som en målvakt ska vara. Men jag får väl träna, och köra hårt ändå.

 

Skribent: Per Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info