Hoppa till sidans innehåll

A-lag. Förlust mot Korsnäs

02 MAR 2019 20:27
  • Uppdaterad: 02 MAR 2019 20:27

FALUN. Lyckligtvis återstår det sex veckor till Avesta AIK begår sin seriepremiär borta mot Fagersta Södra. För med tanke på det spel, eller snarare avsaknaden av spel, man visade mot Korsnäs IF, så har man mycket att jobba med. Matchen på Kopparvallen slutade 3-1 (0-0) till hemmalaget, som för dagen var ett par klasser bättre än AAIK.

-Vi hade idag för högt fel i passningsprocenten. Det var för många felpassningar, konstaterade AAIK-tränaren Magnus Svedlund, efter lagets plattmatch.

 

Den första halvleken ägdes av hemmalaget som hade åtminstone tre hundraprocentiga chanser, utan att göra mål. Falulaget visade upp ett aggressivt spel, mot ett AAIK som inte fick till något bra spel. Avesta spelade för långsamt, och saknade ett omställningsspel.

Det dröjde till drygt en halvtimme innan första avslutet mot mål, när Daniel Medéns hörna letade sig fram till Diego Barraza Peñate som sköt över. Avesta bästa, och enda anfall i första halvlek kom i slutminuten när Simon Sundin passade Albert Orre som i sin tur passade in bollen centralt där Benjamin Larsson inte fick till något avslut.

-Vi var för sega, det var ingen fart, och vi var lojja. Det går inte passa bollen fem meter bredvid, och därmed ge bort bollen, säger Magnus Svedlund om lagets insats.

 

Korsnäs kunde ta ledningen, 1-0, i början av den andra halvleken, genom Vasilios Andreadis på straff. Några minuter senare kunde Hassan Diyop Ambay rättvis utöka hemmaledningen till 2-0, när Avestas försvarsspel var som bortblåst.

Hemmalaget som tidigare under säsongen förlorat mot Kvarnsveden (1-3), och Forssa (0-7) visade emellanåt ett vägvinnande spel. Nye tränaren Gustav Källberg har ett utvecklingsbart lag att jobba med, tillsammans med några äldre spelare.

Avesta gjorde ett dubbelbyte, när Nahom Tella och Alexander Larsson byttes in i mitten av halvleken. Det hindrade inte hemmalaget att göra 3-0 i den 70:e minuten.

-Vi gjorde en bra match. Vi har sagt att i år ska vi gå upp, säger 3-0 målskytten Robin Villman, som är ny från Svärdsjö.

Korsnäs var fortsatt det bättre laget, men började tröttna efterhand.

 

AAIK-förvärvet Gidid Abduallahi spelade upp sig efter paus, och gjorde en brytning på mittfältet, som gjorde att Nahom Tella fick skottläge, ett placerade in bollen otagbart till 3-1 reducering.

-Det är första matchen och det är bara träningsmatch. Vi försökte så gott vi kunde. Jag är mer van att spela på mittfältet, säger 21-åringen, som kommer att bli intressant att följa i fortsättningen.

Också Magnus Svedlund, tycker att han kom till sin rätt när han klev ner från en position i anfallet.

-Vi provande honom som vänsterytter i första halvlek, men då kom han inte in i spelet. Han gjorde det bra när han fick spela centralt.

 

Fredagen den 8 mars spelas nästa träningsmatch, när Irsta kommer på besök.

 

 

Korsnäs IF-Avesta AIK 3-1 (0-0)

Målen: 1-0 (56) Vasilios Andreadis (straff), 2-0 (62) Hassan Diyop Amboy, 3-0 (70) Robin Villman, 3-1 Nahom Tella (83).

Varning: Avesta: Axel Östberg.

Publik: Ca 30 (Kopparvallen).

Avesta AIK på Kopparvallen: (4-3-3) Irat Younis Ismael-Erdem Sahindal (Albert Orre, 30), Axel Östberg, Alexander Larsson, Adam Österg-Khalid Mohamud Mohamed (Essa Njie, 20), Diego Barraza Peñate, Simon Sundin-Daniel Medén (Alexander Larsson, 63), Benjamin Larsson (Nahom Tella, 63), Gidid Abudullahi.

 

Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info