Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Hagman

Strömsberg värdiga vinnare

25 OKT 2014 19:17
Schultz Eklund utvisad
  • Skapad: 25 OKT 2014 19:17

Det blir fortsatt spel i trean för Avesta. Detta står klart efter Strömsberg också vunnit den andra kvalmatchen, nu med 2-1, och sammanlagt 5-1.

-De var lite bättre än oss, så det är inget att säga om, säger AAIK:s assisterande tränare Lars-Anders Johansson.

 

Själva matchen kom dock i skymundan efter den avbröts efter 75 minuter. Orsaken var en situation mellan Erik Schultz Eklund och Strömsbergs Mattias Hall, som ledde till att Avestaspelaren utvisades, och Mattias Hall fick föras till lasarett med en befarad hjärnskakning. Det tog närmare en kvart innan Strömsbergsspelaren kunde lämna planen i ambulans.

-Det var vidrigt, det värsta jag sett, var Strömsbergstränaren Jan Lindströms kommentar efter matchen om det inträffade.

 

Avesta inledde matchen förtroendeingivande och under den första kvarten var man också det spelförande laget. Markus Lindholm (mycket bra), sköt ett skott som Martin Sundström i Strömsbergs målet boxade bort. Även Johan Lindgren hade ett hyfsat läge, men fick se sin nick gå utanför. Jämfört med det första mötet, så fyllde Avesta på med fler spelare i anfallen.

-Vi började bra och fick fem , sex hörnor i början, säger Aram Abed som var en av många som i första hand , hoppades det skulle gå bra för skadade Mattias Hall.

 Bernhard Nyström hade ett offensivt utgångsläge, och Alexander Jallow fick spela på en ovan position, till höger på mittfältet. Allt för att AAIK skulle kunna skapa chanser.

 

Det tog en kvart innan Strömsberg fick igång sitt spel. Utdelningen lät inte vänta på sig, när Marcus Hägg ostört kunde nicka in en hörna efter 18 minuter, fram till 1-0. Sällan kommer en olycka ensam, för bara tre minuter senare avgjorde Roni Ali kvalspelet i praktiken med att göra 2-0.

-Jag sprang rakt på mål, och det var ett bra inlägg, och vi har spelat så tidigare. Vi visste annars att Avesta skulle rulla och ligga på i början, men att de skulle få svårt att spela så hela matchen, säger Roni som spelade i anfallet tillsammans med Marcus Hägg.

Båda fullträffarna var utan chans för Kalle Jansson. Målet betydde att det aldrig blev aktuellt att skriva om ”undret i Tierp”. Matchen kändes som den gick ner i intensitet, och Strömsberg behövde inte spela på max, för att försvara sin ledning. Avestas Bernhard Nyström hade efter halvtimmen ett skott som målvakten kunde rädda, medans Strömsbergs Roni Ali hade vasst avslut, som smet fyra decimeter utanför.

 

Avesta ville avsluta säsongen på ett bra sätt, och man höll spelet väl uppe mot Strömsberg.  In paus byttes Bakar Bakaradze in, samtidigt som Tomas Traut hade spelat klart.

-Vi sa i paus, att spela på kanterna och lägga inlägg, sa Aram Abed.

Högerbacken Adde Danielssons inlägg i upptakten av andra halvlek fram till Erik Schultz Eklund var millimetrar från att gå i mål. Strömsbergs Marcus Söderholm som var tongivande i första matchen, var inte lika framträdande nu som då, även om hans skott efter kvartens spel prickade ribban. Också syntes målmaskinen Marcus Hägg ganska sällan, även om han var nära göra sitt andra mål, men då var Markus Lindholm i vägen. Bäst i SIF var nu offensive Mattias Hall. Med 20 minuter kvar reducerade Avesta till 2-1, när Victor Berg nickade bollen i mål, efter förarbete från bland annat Johan Lindgren.

Sedan med kvarten kvar av matchen inträffade det som kom att lägga sordi på matchen.

-Först ville Strömsberg inte fortsätta att spela, medans vi ville det. Till slut kom våra spelare på att inte spela vidare, säger "klubbens" tränare "Micke" Lindgren.

Strömsbergs Roni Ali en av många spelare som fanns en lång tid efter slutsignalen kvar på planen, för följa Mattias Hall.

-Det var katastrof det som hände. Vi har avslutningsfest ikväll, men det kan bli svårt utan att tänka på Mattias, säger Ali.

Avestas tränarduo såg inte själva händelsen och låg därför lågt om vad som egentligen hände. Lars-Anders Johansson tyckte att ”klubbens” samtliga spelare förtjänade godkänt betyg.

 

Strömsbergs IF – Avesta AIK 2-1 (1-0)

Målen; 1-0 Marcus Hägg (18), 2-0 Roni Ali (21), 2-1 (21) Victor Berg (70).

Utvisning: AAIK: Erik Schlutz-Eklund varningar:  Aram Abed, Johan Lindgren.

Domare: Patrik Magnetorp, Nyköping.

Publik; ca 150.

AAIKs lag på Länsförsäkringar Arena: Kalle Jansson-Markus Lindholm,Zacke Ström, Aram Abed, Andreas Danielssson(ut68)-Tomas Traut(ut45), Victor Berg, Erik Schlutz-Eklund(utv 76), Alexander Jallow-Bernhard Nyström-Victor Berg.

Ersättare: Martin Nordmark, Bakar Bakaradze(in45), Oscar Berglund, Mattias Lindqvist, Ahmad Zaki Jaqobi, Diego Barraza Peñate(in68).

 

Foto: Niklas Hagman

 

DSC_4848

 

DSC_4717

 

DSC_4800

 

DSC_4741

 

DSC_4734

 

DSC_4693

Skribent: Per Lindgren & Foto Niklas Hagman

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info