Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Hagman

Sent avgörande fällde Avesta. Hille segrade med 1-0.

23 AUG 2013 21:02
Debut för P17 spelaren Emmanuel Larsson i A-laget
  • Skapad: 23 AUG 2013 21:02

Länge såg det ut som Avesta skulle få med sig en överaskande poäng borta mot Hille. Till slut blev dock serieledande Hille för starka och kunde vinna 1-0 (0-0).

-Sett till helheten så vinner de inte oförtjänt, de hade mycket boll, konstaterar en trots förlusten inte alltför nedstämd AAIK-tränare Mikael Lindgren.    

 

Matchhjälte blev Omar Guidji som satte 1-0 i 73:e minuten bakom en chanslös Kalle Jansson i Avestamålet.

-Det var ett inlägg och Anders Sundberg får bollen på sig. Den går till mig och jag sätter den vid borte stolpen, berättar Omar om sitt elfte mål för säsongen som betyder fortsatt serieledning för Hille.

Det skulle alltså dröja innan hemmalaget fick utdelning trots mängder av lägen.

-Vi spelade riktigt bra men kunde inte sätta målchanserna.

Vad tror du om fortsättningen av säsongen med fem matcher kvar?

-Det var viktigt med tre poäng idag. Det blir svårt, se på Avesta idag som ligger åtta. Men vi kommer att kämpa på och jobba ännu mer.   

 

Det var Hille som hade det mesta av spelet under den första halvleken, men Avesta visade upp ett bra försvars spel, vilket gjorde att hemmalaget inget lyckades skapa några riktigt heta målchanser trots sitt spelövertag.

Avesta gjorde en helt OK match med tanke på att man saknade avstängde Erik Schultz-Eklund och Victor Berg som tidigare i veckan fått ett fästingbett och kunde ej vara med, i stället fick Kushtrim Krenzi chansen som ensam anfallare med Bernhard Nyström ett steg bakom.

Noterbart är också att Emmanuel Larsson fick göra sitt första framträdande i A-laget när han kom in i 85:e minuten.

Hille tog tag i spelet från start och ofta försökte man anfalla centralt i banan men utan att skapa några direkta farligheter. När man sedan försökte sig på inspel från kanterna slog Avesta bollen till hörnor. Avestas anfallsspel var till en början långbollar, som inte vållade hemmalagets försvar några problem. Tomas Gunnarsson var den spelare som hade de bästa chanserna för Hille före paus men utan att Kalle Jansson behövde ingripa. Efter dryga 25 minuter, tappade Hille lite av sitt tålamod, vilket gjorde att AAIK kunde flytta upp sitt spel, men utan att få till något farligt. Efter 38 minuter hade hemmalaget bästa målchansen men Tomas Gunnarsson tunga skott kunde Kalle Jansson rädda med en fotparad.

-Vi hade sagt innan matchen att prestera ett bra försvarsspel, och jag tycker att de inte hade någon direkt farlighet i första halvlek även om de hade del hörnor, säger Mikael Lindgren.

 

Hemmalaget började andra halvlek starkt och radade upp tre hörnor, och på en av dessa hade Fredrik Ström ett avslut som Kalle Jansson reflexräddade.

-Vi sa i paus att satsa på försvarsspelet. Det jag saknar var fler inlägg, men med tanke på att vi hade Eric och Victor Berg borta gör vi det bra.

Hille spelade mer direkt på mål och Avesta sattes under press men kunde med tur och skicklighet hålla nollan innan Omar Gujdi till slut kunde göra matchen enda mål i 72:a minuten.

-Jag tycker att innan målet Alexander Jallow fick en knuff, säger Mikael Lindgren.

När Avesta flyttade upp Nyström och Traut offensivt sista kvarten skapade man en del lägen och båda kunde med fått med sig varsin straffspark.

-Med flyt kunde vi fått 1-1, för vi gjorde en bra forcering, menar AAIK-tränaren.

Tongivande i Avesta var Alexander Jallow och Kalle Jansson. Plus också till Andreas ”Adde” Danielsson och Aram Abed.

 

Hille vann rättvist, men spelade inte på topp. Starkt ändå att vinna. Segern betyder att man drygade ut serieledningen till sex poäng, efter det att Valbo vann mot Söderhamn (2-1). 

 

Nästa match för ”Klubben” är hemma mot Valbo nästa lördag.

 

Hille IF-Avesta AIK 1-0 (0-0)

 

Målen: 1-0 (73) Omar Guijdi.

Varningar, AAIK: Zakarias Ström, Tomas Traut, Christian Gauffin-Eriksson

Domare: Rikard Aspegren, Ekerö.

 

AAIK på Hille IP: Kalle Persson-Alexander Jallow, Andreas Danielsson, Aram Abed,  Christian Gauffin-Eriksson- Joakim Persson, Tomas Traut (ut 86), Johan Lindgren, Ewasali Ahmadi-Bernhard Nyström-Kushtrim Krenzi (ut 75).

Ersättare: Emmanuel Larsson (in 85), Martin Ekberg, Måns Gustavsson, Samuel Ström (mv), Zakarias Ström (in 75).

 

Foto: Niklas Hagman

 

_DSC5325

 

_DSC5503

 

_DSC5294

 

_DSC5239

Skribent: Olov Lindgren
Epost: This is a mailto link

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info