Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Hagman

Oavgjort i premiären mot Hille

21 APR 2014 19:37
Klubben tog inte tillvara på sina målchanser
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:03

Det blev en poäng för Avesta när man i hemmapremiären spelade 0-0 mot Hille. Efter en jämn första halvlek, så producerade "klubben" tillräckligt med målchanser efter paus för att vinna matchen. Men en storspelande Anton Hedbern i Hillemålet gjorde några sylvassa räddningar bland annat när Erik Schültz-Eklund efter paus kunde blivit matchvinnare.

-Vi borde ha fått tre poäng, jag tycker vi hade oflyt, med det var ganska bra ändå, säger hemmalagets Erik Schültz-Eklund efter slutsignalen.

 

AAIK tog tag i taktpinnen från start, och ägde mest boll. Man försökte variera sitt anfallsspel, när mittfältsspelarna serverade både bollar till Ewasali Ahmadi till höger, och Joakim Persson längst ut på vänsterkanten. Inledningsvis lyckades dock inte inläggsspelet riktigt, då bollarna hamnade på moståndarben eller huvuden. Efterhand jobbade sig Hille in mer in i matchen. Gustav Berlin avlossade ett långskott som tog i stolproten. Mycket i Hilles anfallsspel kretsade i första halvlek kring svårfångade Philip Ogebrandt som skapade chanser åt både sig själv och sina medspelare. I den 17:e minuten ville Hillespelaren ha straff när Alexander Jallow drog ner honom i straffområdet. Strax efter räddade också Bernhard Nyström ett skott på mållinjen. Avesta kändes stillastående vilket gjorde att Hille fick ett spelövertag i mitten av halvleken, där man ofta startade upp och genomförde sina anfall på högerkanten, vilket Hilletränaren Björn Engelaar kanske inte riktigt hade tänkt sig.

-Det kanske blev lite väl mycket att bollarna sökte sig dit, men vi visste att Avesta kanske hade en lite svagare lagdel på den backsidan, menade Hilletränaren om hur spelet stundtals såg ut före paus.

"Klubbens" Christian Gauffin-Eriksson tvingades utgå efter efter knappa halvtimmen efter inte känt sig helt hundra. In istället med Ahmad Ibrahimi. Det tog nästan en halvtimme innan Avesta började få till sina inlägg. Dessvärre saknades den rätta kvaliteten, även om Bernhard Nyströms nick med dryga tio minuter innan pausen gick över ribban, efter ett precist inlägg av Joakim Persson, som för övrigt blev bättre ju längre matchen led. Halvleken kändes fri från de riktigt giftiga målchanserna, och känslan som infann sig i slutet av halvleken var att det skulle bli en målsnål match. Oavgjort kändes rättvist i paus.

 

I den andra halvleken var det Avesta som hade ett stundtals markant spelövertag, mycket beroendes på att man gjorde några taktiska ändringar, menade Erik Schültz-Eklund.

-Vi sa i pausen att vi skulle ändra om i pressen. Det fungerade bra, och vi stängde till det bättre bakåt, så de kom inte så mycket framåt.

 

Det såg ut som Hille spelarna blev trötta , och man man fick främst kämpa för att försvara sig.

-Vi fick jobba och slita hårt efter paus. Vi saknar rutinen, men jag tycker att vi står bra upp, menade Björn Engelaar, som samtidigt ville berömma Avesta, och speciellt Victor Berg.

-Han är oherhört stark, och det är omöjligt att ta bollen från honom. Jag tycker att Avesta är tunga att möta.

Alexander Jallow flyttade mer framåt i banan, och ofta hittade han rätt med sina passningar eller inkast till Victor Berg. Det gjorde att det kändes som Avesta fyllde på med allt fler spelare framåt.

Efter kvartens spel, sköt Johan Lindgren ett tungt skott efter hörna som räddades på mållinjen av Gustav Berlin som stog rätt placerad vid stolpen, och på returen sköt Erik Schultz-Eklund över. Hemmalaget pressade alltmer tillbaka Hille och när tunge Victor Berg frispelades av k Schültz-Eklund, så gjorde Hilles målvakt Anton Hedbern en fenemonal benparad. Normalt känns det som Victor Berg förvaltar sådana målchanser nio av tio gånger. Med tjugo minuter kvar, så kunde Gustav Berlin för andra gången rädda på mållinjen efter skott från Johan Lindgren. Victor Berg visade också att han ofta är delaktig i förarbetet till andra spelare genom sin exellenta bollkontroll, för när AAIKs # 14 i den 80:e minuten passade bollen till Erik Schultz-Eklund i djupet så var det en av många vassa chanser för ett ledningsmål, som sannolikt också skulle ha visats sig bli vinstmål. AAIKs mittfältsdynamo tog sig förbi Erik Kapp, men avslut gick utanför stolpen. Med bara fem minuter kvar, hade Avesta sin kanske främsta möjlighet att spräcka nollan, när Bernhard Nyström från högerkanten hittade Erik Schültz-Eklund vid straffområdespunkten, och styrningen som Erik gjorde lyckades Anton Hedbern avvärja.

-Målvakten gjorde en kanonräddning. Sedan gjorde han också någon mer bra räddning på en frispark, sa Erik.

En av Hilles ganska få chanser till ett mål efter paus kom i slutet efter en indirekt frispark i straffområdet, efter det att AAIK gjorde en bakåtpassning som Kalle Jansson tog med händerna.

Något mål blev det inte, då avslutet gick utanför, vilket irriterade Hilles tränare Björn Engelaar.

-Där måste vi göra det bättre.

Annars tyckte Engelaar efter slutsignalen att det kändes något turligt att man fick med sig en poäng.

-Vi måste vara nöjda med 0-0, om vi ser på de chanser som de skapar. Men det är så här det kommer att se ut för oss, att vi kommer att få kämpa. Jag tycker att Anton Hedbern räddade oss idag, och så är Viktor Elfving viktig för oss som håller ihop det längst bak, säger Björn Engelaar om sin mittback, som flera gånger var inblandad i tuffa närkamper med Victor Berg.

I Avesta var mittfältskämpen Erik Schultz-Eklund inte helt nöjd med vare sig slutresultatet eller sin egna insats.

-Jag kan mycket bättre, men jag tycker vi jobbade bra. Vi hade inte den rätta studsen med oss idag. Det känns lite surt med bara en poäng då vi var det bättre laget.

 

Avesta gjorde en bra match, och visar att man i år är tyngre än i fjol. Bakåt såg det mycket stabilt ut, och målvakten Kalle Jansson behövde inte göra någon kvalificerad räddning, vilket betyder att backlinjen skötte sig utmärkt. Kul att se Aram Abed tillbaka, efter sina skadeproblem, och hans crosspassningar håller ofta hög klass. Även mittfältspelet fungerade bra, även om Bernhard Nyström och Erik Shültz-Eklund kommer blir ännu bättre med fler matcher i kroppen. Framåt visade Victor Berg bra takter, utan att lyckas sätta pricken över "i:et", men så länge man skapar chanser så kommer utdelning i kommande matcher.

Det känns som motståndarlagen måste vara bra för att kunna besegra AAIK. Nu är det bara att hoppas att man i nästa match mot Brynäs på ett bättre sätt lyckas förvalta sina målchanser.

 

Avesta AIK-Hille IF 0-0

Varningar: AAIK: Johan Lindgren.

Domare: Andreas Wanjura, Karlstad.

Publik: ca 160.

 

Avesta AIKs lag: Kalle Jansson-Ewasali Ahmadi(UT81), Zakarias Ström, Aram Abed-Alexander Jallow, Joakim Persson, Bernhard Nyström, Christian Gauffin-Eriksson (UT28), Erik Schultz-Eklund, Johan Lindgren, Victor Berg.

Ersättare: Markus Lindholm (IN 69), Andreas Danielsson, Ahmad Ibrahimi(IN 28, UT 69),Samuel Ström, Zaki Jakobi (IN81), Diego Barazza Piñate, Simon Sundin.

 

Foto: Niklas Hagman

 

DSC_4724

 

DSC_4731

 

DSC_4578

 

DSC_4636

 

DSC_4670

Skribent: Per Lindgren

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info