Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Hagman

Hofors besegrade AAIK med 1-0 utan att glänsa

14 JUN 2013 23:18
Jobbigt tabelläge för "Klubben" efter ännu en förlust.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:26

Avesta AIK förlorade hedersamt med 1-0 (1-0) mot serietvåan Hofors AIF på Stålringens konstgräsplan trots en bra arbetsinsats. Hemmalaget vann välförtjänt, även om skillnaden lagen mellan inte var så stor, som man kunde tro efter sett till tabellen innan match.

-Jag tycker vi ändå visade stor kämpaglöd, säger Avestas tränare Mikael Lindgren efter förlusten som betyder man är kvar i bottenstriden. 

 

Tillbaka i Avesta var Tomas Traut som senast spelade i den fjärde omgången mot Kungsgården. Victor Berg saknades däremot efter en ömmande lårmuskel och avråddes spela. Vidare var båda mittbackarna Aram Abed och Andreas Danielsson inte helt i hundraprocentig form.

-Aram har varit sjuk i veckan (halsont) och ”Adde” haft känningar i ena hälsenan, säger Lindgren.

Det betydde att Aram Abed bytte av ”Adde” Danielsson direkt efter paus och att Thomas Johansson, som tidigare i veckan aviserat lägga av, övertalades att ställa upp.

-Vi var ett skadeskjutet lag redan före avspark, säger Mikael Lindgren som testade med ett lågt försvarsspel som Hofors hade svårt att komma underfund med.

 

Hofors hade mest bollinnehav i första halvleken men ett defensivt starkt Avesta var täta bakåt och släppte in till mycket. Däremot kändes det ofarligt framåt för AAIK, frånsett några hörnor slagna av Joakim Persson och långa inkast från Johan Lindgren, som utmynnade i några halvchanser.

-Jag tycker vårat försvarsspel fungerade bra, analyserar Avestatränaren som ändå inte var alltför missnöjd trots andra raka förlusten.

 Hemmalaget fick första målchansen efter en kvart när Daniel Vestlund sköt över efter ett inlägg från duktige yttern Andreas ”Backo” Smedbakken.

”Klubben” hade svårt få till några heta lägen. Christian Gauffin-Eriksson var ensam längst fram fick inte många bollar att jobba med. Det var bara när Erik Shultz-Eklund och Tomas Traut kunde fylla på som ”klubben” skapade några chanser. Efter 35 minuter drev Erik upp ett anfall till vänster där inlägget var nära nå en framrusande Christian Gauffin-Eriksson. Schultz-Eklund hade också ett distansskott i 40:e minuten som Hoforsmålvakten Niklas Nyström tvingades sträcka sig för att tippa till hörna.

Hemmalaget gjorde segermålet 1-0 i 42:a minuten när Daniel Vestlund tämligen ostörd i boxen kunde nicka in hemmaledningen.

Det var Hoforsanfallarens sjunde mål så här långt in på säsongen. Matchens enda målskytt berättar om målet:

-Vår vänsterbreddare, Filip Johannesson, vann en löpduell mot en av Avestas spelare. Jag avvaktade vid första stolpen, och kunde nicka in bollen.

Mikael Lindgren tycker att baklängesmålet kändes onödigt.

-Tyvärr sover vi vid målet. Vi tror vi har rett upp situationen och de får ett inkast, som går vidare till ett fint inlägg. Naturligtvis är det jobbigt att få ett mål i baken i slutet av halvleken. 

 HAIF var sedan också nära 2-0 innan pausvilan när Daniel Vestlund fick fritt läge men Johan Lindgren blockade skottet.

-Vi trodde innan matchen att de skulle backa hem, och det stämde ju. Annars försökte vi att lägga ut bollar på våra ytterspelare, förklarar Daniel Vestlund om den uppgjorda taktiken.

 

AAIK flyttade i andra halvleken upp Erik Shultz-Eklund i en mer offensiv roll och pressen var stundtals tung mot Hoforsförsvaret. I 56:e minuten tvingades HAIF-keepern Niklas Nyström till en jätteräddning på Eriks distansskott. Avestas #22 kändes dock ibland för ensam längst fram, och det kändes som han på egen hand bar fram laget i offensiven.

Också Joakim Persson hade en frispark som Nyström hade problem med.

-Vi kastade in allt vi hade i andra halvlek, Aram, ”Kurre” och (Samuel) Backström, säger ”Micke” när AAIK jagade en utjämning.

Även Daniel Vestlund tyckte att gästerna var ganska bra efter paus.

-De vann en del andra bollar, samtidigt som vi blev bekväma. Annars märkte jag ingen större skillnad när de fick in en annan mittback (Aram Abed). Annars kan det vara lite svårt att spela bra i en match som alla tror man ska vinna. Men jag tycker att vi kan bättre. Nu väntar Söderhamn för oss, men det är en match som jag inte har hunnit tänkt så mycket på. Men det blir tufft, för de är ett bra lag.

Men det är ni också…

-Ja tycker du det, det var kul att höra, säger matchhjälten Daniel Vetslund till hemsidans utsände efter slutsignalen.

Avesta gjorde allt man kunde och jobbade hårt och metodiskt och lyfte upp laget.

-Vi sa vi skulle ha tålamod och få till en forcering på slutet.

Men sista kvarten blev det dessväre inga chanser till en kvittering för ”klubben”. Istället låg hemmalaget närmare ytterligare mål. Bestoon Mohammadzadeh träffade undersidan av ribban med ett långskott, medans Andreas Smedbakken och Filip Johannesson hade skarpa lägen som Kalle Jansson räddade.

 

Hofors gjorde ingen av sina bättre matcher för säsongen, det var egentligen bara sista kvarten av matchen som man fick igång sitt passningsspel. Laget har dock kvaliteter i varje lag del. Säker var målvakten Niklas Nyström. Försvarslinjen var bra med ett plus för oömme Boris Jordan. Samir Skrijejl också stundtals kreativ på mitten, och forwarden Andreas Smedbakken var löpvillig även om han försvann i spelet stundtals i andra halvlek.

 

Bäst i Avesta var Erik Schultz-Eklund med stor arbetskapacitet. Plusbetyg också till Tomas Traut som i full matchform blir ännu bättre. Nu orkade han ”bara” i en halvlek. Kalle Johansson gjorde också en gedigen match, och målet han fick släppa in kan han inte lastas för.

-Sedan var Daniel Viklund också mycket bra, säger Mikael Lindgren som betonar hela laget gjorde det bra.

 

Ny match för Avesta på torsdag mot Stöde. Då gäller det att man försöker visa en jämnhet över 90 minuter.

      

Hofors AIF-Avesta AIK 1-0 (1-0)

 

Målet: 1-0 Daniel Vestlund (42)

Varning, AAIK: Daniel Viklund, Johan Lindgren, Aram Abed.

Domare: Håkan Thunman, Gävle.

Publik: 125.

 

AAIK på Stålringen (4-1-4-1): Kalle Jansson-Daniel Viklund, Andreas Danielsson (ut 46), Thomas Johansson, Joakim Persson-Johan Lindgren-Ewasali Ahmadi, Tomas Traut (ut 76), Diego Barazza Penate (ut 82), Erik Schultz-Eklund – Christian Gauffin-Eriksson.

Ersättare: Samuel Backström (in 82), Zachrias Ström, Kushtrim Krenzi (in 76), Aram Abed (in 46), Samuel Ström (mv). 

 

Foto: Niklas Hagman

 

DSC_2928

 

DSC_2897

 

DSC_2822

 

DSC_2752

 

DSC_2695

 

DSC_2672

Skribent: Olov Lindgren

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info