Hoppa till sidans innehåll

Herr. Sista chansen mot Sandvikens AIK

05 SEP 2019 17:16
  • Uppdaterad: 05 SEP 2019 17:16

Fyra omgångar återstår. Fyra segrar krävs. Detta för att Avesta AIK ska kunna ta sig upp till kvalplatsen. Ändå, är det långt ifrån säkert att det kommer att räcka vinna återstoden av matcherna, då laget är beroende av andra resultat. 

-Vi har varit 12-14 spelare på träningarna, och jobbat med avslut, och byggt vidare på glädjen efter senaste segern (vinst 2-1, mot Slätta SK), säger ”Klubbens” assisterande tränare Christian Johansson, dagen före fredagens bortamatch mot Sandvikens AIK.

 

Sandviken ligger på femte plats, men har bara en poäng upp till andra platsen, och fyra till ledande Fagersta Södra. Även om det skiljer 21 poäng mellan Avesta och SAIK, så tror Christian Johansson att det går att rubba gästrikarna.

-Omställningsspelet blir nyckeln till vinst. Jag tycker vi i första halvlek, när vi mötte de hemma, att vi var bra mot dem. Vi måste ha tålamod i vårat spel, när motståndarna har bollen, och ligga rätt i positionerna. Det gäller att jobba som ett kollektiv, annars blir det lätt för spelande lag, att utnyttja ytorna.

 

Vad vet du om Sandvikens AIK?

-Jag tycker de såg bäst ut inledningsvis fram till sommaruppehållet. De har inte tagit så stora segrar på slutet. De är inte oslagbara. De har tappat Emil Molin till Sandvikens IF, det är en spelande mittback. Sedan har de under sommaren fått in en del yngre spelare. Vi kommer spela på konstgräs, och de vill rulla bollen. Hemma ledde vi med 2-1, men de visade att de har rutin, och stressade inte upp sig, säger Christian Johansson om mötet i juni, som slutade med förlust, 2-4.

 

Hela säsongen har AAIK haft skador, sjukdomar och avstängningar, som medfört man ofta haft olika spelare i startelvan. När det vankas match mot SAIK saknas, några viktiga spelare, säger AAIK-tränaren.

-Omar (Mohamud Mohamed) och Khalid (Mohamud Mohmed) är avstängda. Daniel Medén kommer inte heller vara med. William Samuelsson ska till Uppsala och studera. Han har skrivit på för Vaksala IF i division 3. Vi önskar honom lycka till. Sedan är Ludvig Wallertz borta (hjärnskakning). Det gör att 03-orna Kevin Sahindal och Jakob Svedlund kommer med. Jakob gjorde ett bra inhopp senast, och vek inte undan.

Skribent: Per Lindgren. Foto: Pirjo Korhola.
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info