Hoppa till sidans innehåll

Herr. Avesta tappade ledningen i andra

01 JUN 2019 17:23
SAIK-seger efter sent avgörande
  • Uppdaterad: 01 JUN 2019 17:23

Det fortsätter att grina Avesta AIK i ansiktet. Trots ledning med både 1-0 och 2-1 fick Avesta på nytt inkassera en förlust. Gästande Sandvikens AIK kunde i andra halvleken vända till seger med 4-2 (1-2) på Avestavallens A-plan.
-Vi sjunker för långt ner, säger Avesta AIK:s mittfältare Diego Barraza-Peñate om spelet i andra halvleken där Sandviken kvitterade till 2-2 i 65:e matchminuten och sedan tog ledningen med 2-3 i 85:e minuten.
-Efter det målet sänker vi oss helt. Det är tungt när man jobbat mycket i försvaret och de får dit ett mål.
På stopptid kom också 2-4 på ett fint anfall där Lucas Sjöberg var siste man på bollen.
 
Åttonde raka förlusten betyder att Klubben mer och mer är förankrade i bottenträsket. Diego Barraza-Peñate lovar ändå man kommer fortsätta kriga för att försöka vända trenden.
-Det är jobbigt just nu. Jag tror det är ingen som varit med om det här förut. Det tar mycket mentalt. Men vi måste ändå försöka hålla humöret uppe. Det är mycket matcher kvar och vi får försöka ta poäng.
 
Sandvikens Roni Ali ger Avesta tröst och tycker de var bättre än väntat, och tror laget ska hänga kvar.
-Jag vet inte hur de kunnat förlora alla matcher. De har ett bra lag. Det gäller de måste ha tålamod och hitta glädje. Sedan att de försöker jobba hårt, då kommer de klara sig.    
 
Sett över nittio minuter var ändå Sandvikens AIK det bättre laget och segern var rättvis. Det var främst i andra halvleken skillnaden märktes när laget ökade tempot som Avesta fick ägna mycket tid att försvara sig. 
Ändå fick AAIK den start på matchen man behövde med ett tidigt ledningsmål till 1-0. Visserligen kvitterade SAIK till 1-1 men Klubben kunde gå in med en 2-1 i paus efter Alexander Larsson nickat in ledningsmålet kort före halvtid.
 
Avesta AIK höll ledningen till tjugo minuter in på andra halvleken när Sandvikens AIK:s malande gav utdelning fram till 2-2.
 
Hemmalaget höll sedan uppe spelet, men orkade inte distansen ut. Inhopparen Roni Ali gjorde matchavgörande 2-3 med fem ordinarie minuter kvar när Avesta misslyckades med en rensning.
-Vi lyckades ta bollen av Avestas backlinje. "Empa" (Emil Ericsson) slog en fin passning till mig och det var bara att lägga in den, säger Ali som också låg bakom Sandvikens 2-2-mål kort efter han bytts in.
Någon större oro kände han inte trots att Avesta hade ledningen efter första fyrtiofem.
-Vi tog det lugnt under pausen och pratade igenom det. Vi har legat under förut och vet vad vi kan när vi spelar som vi ska. Det var bara att hitta tålamod och glädje.
I andra halvleken tog Sandviken hand om kommandot och det var egentligen en tidsfråga innan ledningsmålet skulle komma.
-Spelet lossnade i andra. Det har gjort så i tidigare matcher också.
Trepoängaren betyder Saik klättrar till tredjeplats, en poäng bakom Rengsjö och fem efter ledande Sala.
-Men vi tänker inte så mycket på att vinna serien. Vi försöker bara spela rolig fotboll och jobba hårt varje träning och match. Förhoppningsvis kommer det att löna sig, säger Roni Ali.
Roni Ali i duell med Avestaspelare. Foto: Olov Lindgren.
                                                                                                                              
 
Att förlägga matchen på gräs var på väg att betala sig för hemmalaget. Avesta gick in i närkamperna och lade inga fingrar mellan.
-Men det var ganska svårt att spela på gräset. Bollen studsade mycket och det var blött. Men vi ville försöka ändra på något och gjorde det bra i första halvleken, säger Barraza-Penate.
När Adam Tumma redan efter åtta minuter gjorde 1-0, fanns förhoppningar om att det var en dag som skulle sluta med poäng. Axel Östberg, som på nytt fick starta på topp, krigade hårt matchen igenom och låg bakom Alexander Larssons 2-1-mål i 41:a matchminuten.
Nu räckte AAIK inte riktigt till när Sandviken steppade upp efter paus.
-Då går vi ner oss. De är skickliga med boll och vi får jaga mycket. De pressar oss mycket och vi håller inte till slutet, säger Barraza-Peñate.
-De är skickliga med boll och vi sjunker långt ner, de får tryck på oss automatiskt.
Inställningen var det inget fel på och med samma krigartakter i fortsättningen, borde första poängen snart komma.
Diego Barraza-Peñate vill också ta med sig första halvleken.
-Vi tar med oss det positiva från den halvleken och att vi gör två mål. Vi har energin och följer matchplanen. Ingen sänker sig och vi gör det vi ska.
 
Nästa match är på lördag när serietvåan Rengsjö väntar på bortaplan.      
 
TOPPBILDEN: Sandvikens Roni Ali gjorde ett bra inhopp och svarade för ett mål och en assist. Avestas William Samuelsson kom också in i andra halvleken, men hann inte uträtta så mycket. Foto: Olov Lindgren.
                                                                                                                                   

Avesta AIK-Sandvikens AIK FK 2-4 (2-1)

Mål: 1-0 Adam Tumma (8), 1-1 Anthony Valdés Osorio (36), 2-1 Alexander Larsson (41), 2-2 Emil Ericsson (65), 2-3 Roni Ali (85), 2-4 Lucas Sjöberg (90+2).
Domare: Jesper Hedlund, Örebro. Assisterande domare: Michael Hanna, Örebro, Johan Eriksson.
Publik: ca 50 (Avestavallen).
 
Avesta AIK: Irat Younus Ismael-Daniel Medén, Daniel Viklund (K), Khalid Mohamud Mohamed, Albert Orre-Omar Mohamud Mohamed (Kushtrim Krenzi, 78), Albert Orre, Mohamud Almousilli (William Samuelsson, 76), Diego Barraza-Peñate-Alexander Larsson, Axel Östberg. Ersättare: Gidid Abdullahi, Alexander Larsson, Sebastian Lundvall.
 
Sandvikens AIK: Rickard Andersson-Herman Ehn, Robin Krantz, Emil Molin (K), Bestoon Mohammadzadeh-Cassano Moosa, Anthony Valdés Osorio (Albin Svedvall, 88), Amin Nafati (Roni Ali, 62), Jens Åberg, Lucas Sjöberg-Emil Ericsson. Ersättare: Lukas Vikgren, Plamedi Kedi Soakdio, Martin Persson, Emil Eriksson, Axel Johnson.
Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info