Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Hagman

Förlust för AAIK med 0-3

19 OKT 2014 18:37
Strömsberg numret större
  • Skapad: 19 OKT 2014 18:37

 
Strömsberg spräckte Avesta AIK:s fina målsvit med mål i 17 raka matcher, när man vann med 0-3 (0-0) i den första kvalmatchen till tvåan. Även släcktes i praktiken "Klubbens" hopp om division 2 spel. För att hämta in ett tremålunderläge på bortaplan i Tierp känns nästan övermäktigt.
 
-Det ska mycket till om vi ska släppa det här, sa Janne Lindström tränare i Strömsberg efter slutsignalen.
Avesta gjorde en hyfsad första halvlek, och höll 0-0. När Strömsberg gjorde två mål inom tio minuter av andra halvlek, var Avesta ett slaget lag.
Ändå har inte Avestas Erik Schultz- Eklund gett upp inför returen.
-Det är ny match på lördag, och långt ifrån över.
Redan i den första minuten stack Strömsberg upp och skapade en halvchans genom Herman Ehn. Matchen var mycket tuff, och det var flera hårda närkamper. Victor Berg som spelade längst upp i anfallet, visade upp en härligt fightning spirit och var den anfallare som Strömsberg hade svårast att värja sig mot.
Bortalagets Marcus Hägg visade sin skicklighet att snabbt komma till avslut, och redan under den första kvarten hade den sylvasse Strömsbergs forwarden kommit till tre avslutslägen. Det bästa täcktes av Aram Abed.
Avestas anfallsspel handlade om snabba omställningar, till framförallt Victor Berg längst fram. Det var ett spel som Strömsbergstränaren Jan Lindström hade väntat, efter sett hur AAIK uppträtt i matcherna mot Sala.
-Avesta är tydliga och bra i sitt omställningsspel. De brukar spela samma spel hemma som borta, men jag tycker att vi löser det bra idag.
Ett bra försvarsarbete från Strömsberg gjorde att "Klubbens" målchanser innan paus var lika med noll. Strömsberg hittade varandra på ett bättre sätt i passningsspelet. Framför allt var det på Avestas högerkant med Markus Lindholm och Aram Abed man anföll. Strömsberg hade ett par bra lägen att ta ledningen före paus, och båda gångerna var det efter att Avesta tappat bollen högt på planen.
Mycket duktige Marcus Söderlund var svårfångad för AAIK försvaret, och dennes framspelning i den 29:e minuten till Roni Ali var nära att resultera, men återigen var det Aram Abed som stod ivägen. Sista kvarten av halvleken dominerade Strömsberg och det var Kalle Jansson som räddade AAIK ett par gånger, som när en ny målchans yppade sig för Roni Ali.
I den andra halvlek kunde Avesta fått en drömstart, när Erik Schultz Eklund tog sig in på Strömsbergs planhalva, och passade bollen perfekt till Bernhard Nyström som fick bollen i fritt läge, men skottet kunde målvakten Martin Sundström parera. I stället var det Strömsberg som tog ledningen i den 50:e minuten med 0-1, när Marcus Hägg med ett vackert skott som satt otagbart i krysset.
Bara fyra minuter senare utökade Strömsberg ledningen till 0-2, genom Roni Ali.
-Det målet tycker jag avgör matchen. Häggs första mål var ett riktigt klassmål, säger Strömsbergstränaren och fortsätter:
-Jag tycker det var skillnad i tempo. Sedan har det alltid visat sig att det är svårt för lagen från trean när de möter division 2-lag. Nu tycker jag det känns klart, för hemma kommer vi inte att gå mållösa, lovar en segerviss Janne Lindström.
Avesta fick trots allt några lägen att göra mål, både genom Victor Berg och Erik Schultz-Eklund, men det var en dag där avsluten helt enkelt höll för dålig klass.
-Jag gjorde en rusch och fick ett bra läge, men tyvärr får jag inte till avslutet, säger
Erik Schultz Eklund om sin chans efter en kvart spel i andra halvlek.
Normalt sett gör i alla fall "Klubben" något mål på alla sina chanser. Halvvägs in halvleken byttes Ewasali Ahmdi ut, och in kom Bakar Bakaradze. Georgiern som några gånger hann visa upp sin briljanta teknik. När Alexander Lundberg nickade in 0-3 betydde det med all sannolikhet "rullgardinen ner" för Avesta i detta kval.
Inte ens fem minuter före slutet, efter att Tomas Traut lyckats dra bort målvakten Martin Sundström, blev det något mål för Avesta. Utan tvekan var Strömsberg det bästa motståndet AAIK mött den här säsongen. Bäst var Simon Jonsson, Roni Ali, Marcus Söderlund och Marcus Hägg.
Nu gäller det för "Klubben" att avsluta säsongen snyggt, när man reser till Tierp nästa lördag.
Avestas bäste spelare var Kalle Jansson, Victor Berg och Alexander Jallow. Sedan gör Erik Schultz-Eklund sällan en dålig match.
-Jag hade ont i knät idag. Men jag vill inte skylla på det. Vi hade lite oflyt idag, och vi alla kan bättre, konstaterade Erik Schultz Eklund.

Avesta AIK - Strömsberg 0-3 (0-0)
0-1 Marcus Hägg (50), 0-2 Roni Ali (53), 0-3 Alexander Lindberg (75).
AAIKs lag: Kalle Jansson-Alexander Jallow, Aram Abed, Zackarias Ström, Markus Lindholm-Tomas Traut, Bernhard Nyström, Erik Schultz-Eklund, Christian Gauffin Eriksson, Johan Lindgren, Victor Berg (UT89)
Ersättare: Bakar Baradze (68), Ewasali Ahmadi (IN33, UT68), Oscar Berglund (IN89).
Ersättare utan speltid: Martin Nordmark, Andreas Danielsson, Mattias Lindqvist, Diego Barazza Peñate.
Domare: Patrik Larsson, Borlänge.
Publik: 406.

 

Foto: Niklas Hagman

 

DSC_4397

 

DSC_4202

 

DSC_4077

 

DSC_4075

 

DSC_4044

 

DSC_4034

Skribent: Per Lindgren & Foto: Niklas Hagman

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info