Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niklas Hagman

En poäng för Avesta mot Hille

25 MAJ 2013 19:16
Fall framåt för "Klubben"
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:25

Efter två raka förluster krigade Avesta till sig en poäng mot topplaget Hille IF på Avestavallens konstgräsplan. Slutresultatet blev 1-1 (1-1) där gästerna låg närmast segern. I slutminuterna svarade Kalle Jansson i Avestamålet för en fantastisk reflexräddning på Sam Badrus avslut från nära håll som betydde att ”klubben” kunde ta en viktig poäng i tabellens mittskikt.

-Jag tycker att resultatet var ganska rättvist och jag är nöjd med en pinne efter dom senaste förlusterna, säger AAIK-tränaren Mikael Lindgren.

 

Tillbaka i mittförsvaret var Thomas Johansson, som stått över de tre senaste matcherna på grund av skada. Han svarade för en stabil insats tillsammans med Andreas Danielsson. På ytterbacksplatserna spelade Linus Jansson till vänster och Aram Abed till höger som också spelade säkert.

-Thomas ger tyngd och gör det bra med ”Adde”. Sedan spelar också Aram bra mot Omar Guidji som bara får en chans i matchen. Linus kommer mer och mer in i det som vänsterback, berömmer ”Micke” Lindgren sin försvarslinje.

 

Saknades gjorde Tomas Traut som inte är helt återställd efter sin vrickning och Engin Sahindal som kände av yrsel och känningar i rumpan.

 

Hille kunde lättvindigt ta ledningen med 0-1 redan efter tre minuter. Kalle Jansson hade bara att täcka ut bollen vid kortlinjen, eller att slå bort den över sidlinjen, men missbedömde situationen vilket gjorde att Omar Guidji kunde fånga upp bollen, innan den blev död, och lägga in 0-1 i öppet mål.

 Men AAIK-målvakten skulle alltså revanschera sig med sin räddning i slutminuterna på Badrus öppna läge.

-Det var jobbigt med det där skitmålet, men vi reser oss efteråt, säger Mikael Lindgren som sedan fick se sitt manskap jobba in sig i matchen efter kallduschen.

 

Avestas möjligheter i första halvlek kom oftast längst vänsterkanten där Joakim Persson hade några inlägg. I 11:e minuten var Johan Lindgren nära att få träff på ”Jockes” inspel. I Hilles mittförsvar spelade Fredrik Ström och Viktor Elfving tätt och gjorde det svårt för Victor Berg och Christian Gauffin-Eriksson att få till några avslut.

Med knappa halvtimmen spelad var det nära 0-2 när Henrik Perssons frispark gick förbi flera Hillefötter i boxen.

AAIK:s mittfält med Johan Lindgren och Erik Schultz-Eklund gjorde det bra och vann många närkampsdueller som gjorde att hemmalaget tog över matchen i slutet av första akten och inledningsvis efter pausvilan.

-Vi gör det bra. Mot Valbo senast lade vi bollar bakom deras backlinje. Nu var vi mer samlade och spelade genom mittfältet. Det är så vi ska spela, menar ”Micke”.

Avesta var nära att kvittera i 33:e minuten när Viktor Elfving kunde rädda på mållinjen, efter att Thomas Johansson gått upp på en frispark och Hillemålvakten Björn Jansson missbedömt situationen.

Men 1-1 kom kort efteråt. På Joakim Perssons hörna, fyllde Erik Shultz-Eklund på i andravågen och avslutade säkert centralt strax utanför straffområdeslinjen.

Minuten senare stormade Victor Berg in i straffområdet och föll i en närkampssituation. Många ville ha straff men domare Andreas Wanjura valde att fria. Ett av flera diskutabla domslut. Nu ska sägas att också Hille kunde fått en straff i andra halvleken med tjugo minuter kvar när Aram Abed knuffade Viktor Lundberg utan åtgärd.

”Klubben” fortsatte gå hårt in i närkamperna och vann många bollar där stenhårde Johan Lindgren inte lade fingrarna mellan.

-Vi gör det bra på mitten, och vi får stopp på dom. Vi har några bolltapp i första men det får man räkna med. Men jag är absolut nöjd med min och lagets insats idag, säger Johan som var en av AAIK:s bästa spelare.

Sista halvtimmen orkade AAIK inte hålla samma press. Hille tog över spelet och skapade ett par vassa chanser som kunde gett utdelning om marginalerna varit på rätt sida för gästrikarna.

-Vi riskerade ingenting på slutet utan backade hem. Thomas (Johansson), Andreas Danielsson, Linus Jansson och Aram (Abed) styr det bra i backlinjen, säger Johan Lindgren som ändå på slutet fick se Hille vara nära att avgöra.

Med dryga timmen spelad nickade Fredrik Ström i stolpen på Henrik Perssons frispark. Men Avesta tog på sig blåstället och stod emot HIF:s jakt på ett segermål där det osade katt i slutminuterna. I 89:e minuten var det alltså Sam Badru som kunde blivit matchhjälte och på stopptid sköt Omar Guidji öppet läge men sköt högt över.

 

-Det var skönt att ta en poäng idag och det känns nästan som en seger. Hille är ju ett topplag, säger Johan Lindgren som  tyckte det var bra tempo i matchen, med hårda närkamper men ändå god stämning på plan.

Resultatet betyder att Avesta fortfarande är sjua och Hille kvar som trea.

-Vi behövde det här för självförtroendet. Vi ser att vi kan ta poäng mot bra lag i ligan.

 

Avestas tränare Mikael Lindgren tyckte förstås det var skönt att kunna visa upp bättre takter än senast mot Valbo.

-Det var en bra division-3 match idag speciellt i första halvlek och för självförtroendet gott med en poäng.

 

 

            

 

Avesta AIK-Hille IF 1-1 (1-1)

 

Målen: 0-1 (3) Omar Guidji, 1-1 (35) Erik Schultz-Eklund.

Varningar, AAIK: -.

Domare: Andreas Wanjura, Karlstad.

Publik: 154.

 

AAIK: Kalle Persson-Linus Jansson (Eddie Hachico 71), Thomas Johansson, Andreas Danielsson, Aram Abed-Joakim Persson, Erik Shultz-Eklund-Johan Lindgren-Ewasali Ahmadi (Diego Barraza Penate 59)-Victor Berg, Christian Gauffin-Eriksson (Martin Ekberg 86).

Ersättare: Måns Gustafsson-Stålhand, Daniel Viklund, Sebastian Lundvall (mv). 

 

Foto: Niklas Hagman

 

 

 

DSC_1692

 

DSC_1745

 

DSC_1762

 

DSC_1789

 

DSC_1660

 

Foto: Olov Lindgren

 

004

Skribent: Olov Lindgren

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info