Hoppa till sidans innehåll

Dam. Klubben Girlz nollade mot Sandviken

29 SEP 2018 20:33
  • Uppdaterad: 29 SEP 2018 20:33

När Sandvikens IF besegrade Avesta AIK med 5-0 (3-0), fick bortalaget en lektion i att spela bra fotboll. Med fart, tyngd och finess i spelet, var AAIK som väntat aldrig nära att få med sig några poäng mot ett homogent hemmalag.

-Vi mötte seriens näst bäst lag. De är fysiskt starka och spelar bra, säger Avestas tränare Hans Jacobsson, som menar att efter Bollstanäs kommer SIF som tvåa.

 

Sandviken satte högsta fart från start, och redan efter tio minuter hade hemmalaget skaffat sig en 2-0 ledning. Båda gångerna genom Gloria Douglas. 1-0 på straff, och 2-0 med vänsterfoten, från vänsterposition i straffområdet. Faktum är att amerikanskan kunde gjort ytterligare två mål under första kvarten, men då stod Avestamålvakten Elin Andersson ivägen. Sandviken var bättre än Avesta i spelets alla delar.

-De gånger vi var först på bollen, så vinner de den tillbaka. Vi fick kort om tid, och så är SIF bra i sitt djupledsspel, säger Hans Jacobsson.

Flera gånger sprang helt sonika SIF tjejerna ifrån AAIK:s försvarare, och kom till avslutslägen. 3-0 från långt håll, var ett mål som Elin Andersson skulle tagit. Annars var Andersson lagets främsta spelare, vilket understryker hur spelet långa stunder såg ut.

Avestas duktiga målvakt som också efter matchen, fick beröm av motståndarnas tränare Marcus Larsson.

-Hon är d-a bra. Nu fick vi en bra start med ett enkelt mål i början. Det var inte som Avesta borta. Vi visste att de är bra defensivt. Vi var tvungna att spela bort de i den första pressen. Då går det ganska fort när vi får göra det.

 

DEBUT. Avestaforwarden Fougnige Kone gjorde en godkänd insats i matchen mot Sandviken. FOTO: Per Lindgren.

AAIK med Moa Hjalmarsson och A-lags debuterande Fougnige Kone på topp, var aldrig nära att ta sig förbi Sandvikens fyrbackslinje. 16-årige Kone, fick ändå ett gyllene läge göra mål, då hon fick ett friläge, men avslutet var alltför svagt och gick utanför.

-Jag fick felträff, säger AAIK-anfallaren, som tyckte man fick en tuff match:

-De var bästa laget jag mött. Jag tycker att jag försökte och gjorde mitt bästa. Jag hade kanske kunna gjort det lite bättre, och gå fram i några lägen. Jag hoppas det kommer gå bättre nästa gång.

 

Avestas andra målchans före paus fick Matilda Nygård, som hade ett till synes öppet mål, men avslutet täcktes av en hemmaförsvarare.

 

Den andra halvleken fortsatte med samma ensidiga matchbild, att det nästan enbart handlade om Sandviken, som kom i anfallsvåg efter anfallsvåg. Gloria Douglas utökade efter 53 minuter, hemmaledningen till 4-0. AAIK fick aldrig tid att bygga upp något anfallsspel, och hålla bollen inom laget. Oftast blev det långbollar slagna från backlinjen, som tio gånger av tio, hamnade hos en Sandviken spelare. Lisa Hedin hade en frispark från långt håll, som målvakten Hanna Sundin enkelt plockade. Sandviken som i de fem senaste omgångarna har haft tre olika målvakter, och samtliga har hållit nollan.

-Det gör att det blir svårt att ta ut en målvakt till sista matchen, säger Marcus Larsson, vars Sandviken som nykomling har gjort det mycket bra. Med en omgång kvar, är laget klar tvåa.

-Det är fantastiskt kul. Det var det nog inte många som trodde på innan. Vi har haft en bra utveckling. Vi har en medelålder på 18,7 år, och den äldsta spelaren är 31 år. Vi har en 15-åring som är otroligt bra (Nellie Johansson), säger Sandviken tränaren, som avslöjar att han är intresserad av två AAIK-spelare.

-Jag hade tänkt ringa upp två spelare i Avesta, som inte var med. De spelar tydligen ”fjollboll” (innebandy). Elin Wohlfart och Alexandra Simonsson. Men de får ni behålla, när de inte vill spela fotboll.

 

I en tilltrasslad situation utökade Wilma Englund Sandvikens ledning till 5-0, som också blev slutresultatet.

Bästa chansen för Avesta efter paus hade Ella Wigert, vars frilägesavslut, gick en meter utanför stolpen.

Efter matchen försökte Hans Jacobsson, söka efter det positiva.

-Jag tycker att vi trots vi släpper in mål, jobbar vidare. Ella (Wigert) och Nora (Jacobsson) sliter. Sedan gör Elin Andersson en bra match, liksom Lisa Hedin. Det är inte så mycket att säga om resultatet.

 

 

I den sista omgången, möter Avesta Gustafs. Den matchen spelas på Avestavallen nästa lördag.

 

Sandvikens IF-Avesta AIK 5-0 (3-0)

Mål: 1-0 (5) Gloria Douglas, straff, 2-0 (9) Gloria Douglas, 3-0 (25) Brooke Murphy, 4-0 (53) Gloria Douglas, 5-0 (61)Wilma Englund.

Varningar: Sandviken: Avesta:

Domare: Caroline Lindkvist.

Publik: Ca 90.

 

AAIK på Jernvallen (3-5-2) Elin Andersson-Nadine Forsvall, Lisa Hedin-Sabina Broström-Alva Karlsson, Ella Wigert, Matilda Nygård, Nora Jacobsson, Linn Andersson (Clara Jansson, 70)-Moa Hjalmarsson, Fougnigue Kone. Avbytare: Julia Sölvestad Knöös.

Skribent: Olov Lindgren
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info