Hoppa till sidans innehåll

Dam. Bortamatch mot serieledarna

17 MAJ 2019 20:30
  • Uppdaterad: 17 MAJ 2019 20:30

Avesta AIK står för en rejäl utmaning när serieledarna Torsby IF väntar på Björnevis konstgräs.

 

-De har gått väldigt bra och vunnit med stora siffror, konstaterar Avestas tränare Mikael Lindgren som ändå hoppas man kan bjuda på rejält motstånd.

-Jag tror att vi kan ge dem en match.

 

Torsby har övertygat och vunnit sina tre matcher på ett säkert sätt. På hemmaplan har det blivit 8-0 mot Leksands IF och 10-2 mot QBIK. I senaste omgången nöjde man sig med 4-2 borta mot Rynninge IK. Föga överraskande är att tre Torsbyspelare ligger högt upp i skytteligan. Leder Ida Hallstensson med 8 fullträffar, medans Amanada Westlund och Lina Bengtsson ligger delad tvåa, med QBIK:s Hanna Elomri, med 4 mål.  

 

Klubben inledde seriespelet med att förlora mot Smedjebackens FK (0-1) och Säffle FF (0-2), innan första seger kom i förra omgången när Korsnäs FK enkelt avfärdades med 2-0.

De tre inspelade poängen betyder AAIK parkerar på en sjätte plats i tabellen efter tre omgångar.

-Det är mindre än jag trodde vi skulle ha. Men samtidigt har vi spelat bra. Mot Smedjebacken skulle vi vunnit, då vi var klart bättre än de i stora delar av matchen. I matchen mot Säffle var vi ganska bra på mitten av plan, men för mesiga i duellspelet och i de båda straffområdena. Men det har vi försökt jobba bort.

 

I onsdags mötte Avesta Gamla Upsala SK i svenska cupens första omgång och förlorade med 1-8. Att hemmalaget då fick ägna sig åt mycket försvarsspel tror han man kan ha nytta av på lördag, då det kan bli en liknande matchbild igen.

-Alla matcher kan man dra nytta av. Det finns alltid något att ta med sig.

Trots de stora förlustsiffrorna mot Gusk, fanns det plusbitar inför framtiden och en förklaring bakom de stora baklängessiffrorna.

-Vi startade med sju spelare under 20 år, medans de inte hade någon under 20. Vi hade Fougnigue (Kone) som är 16 år, och deras spelare var mellan 27-30 år. Visst, vi förlorade, men vi tar med oss positiva saker att vi är med och ändå stod upp rätt så bra långa delar av matchen med vårt unga lag.

 

Mikael Lindgren, menar det hela tiden finns saker att utvecklas, att det är en pågående process och att man aldrig kan vara nöjd.

-Man kan alltid bli ännu bättre, vi är aldrig färdiga. Det kan handla om olika skeenden i spelet, olika saker i anfalls- och försvarsspel i olika delar av planen.

 

Avesta AIK får klara sig utan Tilda Jacobsson (studier). Sedan är det ett litet frågetecken för Alva Wallner (fotled), men troligen kommer hon att spela. Tillbaka i truppen är Isabelle Vestlund.    

Skribent: Olov Lindgren. Foto: Sandra Jonsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 facebook

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 022658294
E-post: This is a mailto link

Se all info