Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsberättelse för seniorfotboll


Verksamhetsberättelse för Avesta AIKs seniorfotboll 2014


Avesta AIK har under året varit representerat av A-, U1-, U2- och U17 lag i seriespel. Lagledare för A-laget har Lars-Göran Andersson och Jan Hagman varit. Tränaren för A-laget, Mikael Lindgren, har haft Lars-Anders Johansson som assisterande tränare och Leo Stehlik som massör. Även Johan Persson har varit behjälplig med skadebiten. Mattias Lindqvist har varit målvaktstränare. Materialförvaltare har Lars Lindström, Jan-Ove Eriksson och Patric Lundwall varit. Även Anders Lönnqvist har varit med som materialare, i mån av tid. Som ledare/kontaktpersoner för U1-laget har A-lagstränarna, U17 tränarna och våra materialare turats om. U2 har Fredrik Andersson och Josef Ängsved haft hand om. Avesta AIKs U17 lag har haft Tommy Johansson, Niklas Johansson och Johan Persson som tränare. Lagledare har Sonny Ström varit. Tyvärr så drabbades Sonny av sjukdom under hösten.


Träningen startade i november med en hel del styrketräning och därefter tränade man inomhus. I december var det ett antal konditionstester.


Den 24 januari deltog vi i O’Learys Cup där vi nådde till kvartsfinal och förlorade där mot Korsnäs med 1-0.


I Team Sportia Konstgräscup kom vi på en fjärde plats. Det var våra U- och U17 lag som deltog i Konstgräscupen.


A-laget har spelat i division 3 södra Norrland. Vi gjorde ganska bra resultat i våra träningsmatcher. När serien drog igång så kryssade vi i seriepremiären hemma och skrapade sedan ihop 16 poäng under våren. I sista vårmatchen drabbades målvakten Kalle Jansson av en svår knäskada. Kalle kom dock tillbaka i spel i slutet av september. Hösten började något trevande med endast en poäng i de två inledande matcherna. Därefter tog vi sex raka segrar. Sedan blev det förlust mot Falu FK och därefter 2 segrar till. Därmed var kvalplatsen spikad.


I kvalomgång 1 fick vi möta Sala FF hemma och det blev seger med 1-0. Borta i Sala slutade matchen 1-1 inför storpublik. Därmed var vi klara för kvalomgång 2, där vi fick möta Strömsbergs IF. Hemma förlorade vi med 3-0 inför 403 åskådare. Borta mot Strömsbergs IF blev en tuff historia, där det vart smolk i bägaren med tanke på att i slutet av matchen blir Erik Schultz Eklund utvisad för ”grov förseelse”. Matchen bröts i samband med den händelsen och resultatet blev 2-1 till Strömsbergs IF. Bortsett från detta gör vi trots allt ett mycket bra fotbollsår. Vi har även deltagit i Svenska Cupen där vi föll mot IK Brage med 2-1.


På ungdomssidan står F17 som seriesegrare. Vårat U1-lag kom sexa och även U2 kom sexa. U17 laget kom tyvärr på en jumboplats.


 

Ett stort tack till alla som har deltagit i och runt lagen. Nu laddar vi för 2015 och tar upp kampen för nya seriesegrar!


Vi hänvisar till annan sida gällande resultat och spelarstatistik. 

Uppdaterad: 2015-04-14 19:22

Postadress:
Avesta AIK - Fotboll
Telegatan 6D
77431 Avesta

Besöksadress:
Telegatan 6D
77431 Avesta

Kontakt:
Tel: 0226-582 94
E-post: This is a mailto link

Se all info